22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Compromisuri uriase pentru deschiderea ștrandului din Pașcani

Ștrandul municipal din Pascani ar urma sa fie deschis la sfârșitul acestei săptămâni. Viceprimarul municipiului a anunțat ca au fost finalizate lucrările de amenajare si ca a inceput deja umplerea bazinului. Prețul de intrare va fi acelasi ca si pana acum, 10 lei pentru adulți si 5 lei pentru copii.

De asemenea va fi pastrat același program între orele 10.00 – 19.00, de marți pana duminica, inclusiv si va fi disponibil pe toată perioada sezonului, un salvamar. In acest an nu vor fi deschise chioșcuri sau terase pentru gustări si băuturi răcoritoare, pe motiv ca nici un agent economic nu a fost interesat sa închirieze terenurile disponibile.

Costurile estimate pentru umplerea bazinului cu apa sunt de peste 60 000 lei iar pana acum au fost cheltuite cca 100 000 lei pentru lucrările de reparații si vopsire a bazinului. Pentru acoperirea cheltuielilor primarul municipiului a propus iar consilierii au aprobat suplimentarea bugetului Clubului CSM Pașcani cu suma de 192 000 lei.

Subiectul a fost discutat In cadrul ședinței legislativului local care a avut loc pe 30 iunie. Consilierul Mihai Dediu a atras atenția ca CSM Pașcani nu poate desfășura activități economice si ca ar trebui sa fie modificat statutul pentru a putea încasa pentru intrarea la ștrandul municipal.

In același context, Gabriela Nedelcu a cerut ca ștrandul sa revina in administrarea Primăriei, pe motiv ca a fost dat la CSM, fără resursele umane si financiare necesare. Si consilierul Olariu a cerut lămuriri privind lucrările de reparații si a atras atenția ca anul trecut ștrandul a fost închis apoi redeschis, la solicitarea Direcției de Sănătate Publica, in urma unor nereguli.

In replica primarul pascanean a susținut ca ștrandul a fost dat clubului sportiv pentru ca tot acolo urmeaza sa fie construit un bazin de înot care va fi administrat cu aceleași resurse.

Menționăm ca anul trecut ștrandul a avut încasări de cca 55 000 lei, in cele câteva săptămâni de funcționare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow