17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Competiții sportive la început de săptămână

Sute de persoane și-au dat întâlnire luni dimineața în Parcul Municipal pentru a participa la evenimentul sportiv „Un mod sănătos de viaţă prin mişcare”. Aici, pe parcursul a mai multor ore vor avea loc mai multe competiții, iar cei mai buni vor câștiga echipamente sportive, cupe și diplome. Proiectul este susșinut financiar din bugetul local și a fost propus de primarul Pantazi. El a fost votat de toți consilierii prezenți la ședința extraordinară de la începutul acestei săptămâni.

Luni, 18 aprilie, începând cu ora 9.00 în Parcul Peștișoru din Pașcani va avea loc o primă ediție a proiectului „Un mod sănătos de viaţă prin mişcare”. Evenimentul promovează un stil de viață sănătos prin mișcare. El se adresează elevilor, de la cei din clasa I până la cei din ultimul an de liceu, adulţilor din toate categoriile de vârstă, precum şi copiilor cu dizabilităţi.

Astfel, ei vor participa la competiții de alergare de rezistență, un campionat de street – ball pe echipe provenite de la şcolile din oraş dar și la un antrenament funcţional. Proiectul a fost supus aprobării în ce mai recentă ședință de consiliu local pentru alocarea sumei de 4.540 lei, din care vor fi cumpărate cupe, medalii, diplome, echipamente sportive.

Proiectul sportiv este organizat de Primăria Municipiului şi Liceul Teoretic “Miron Costin”  şi are ca partener Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

Scopul evenimentului este de promovarea importantei practicarii exercitiilor fizice si mentinerea unei stari optime de sanatate, promovarea sportului pentru toti dar si sensibilizarea populatiei cu privire la beneficiile miscarii si ale sportului, precum si acela al atragerii unui numar cat mai mare de persoane la practicarea activitatii fizice pentru sanatate.

Alte articole