13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Competiții și parteneriate internaționale la Liceul Teoretic ,,Miron Costin” din Pașcani

C.P. În cursul săptămânii 8-12 februarie 2021, în cadrul Liceului Teoretic ,,Miron Costin” Pașcani,  s-a desfășurat etapa locală a Concursului Internațional Pro Lectura. Inițiativa acestui proiect aparține Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova și se desfășoară în parteneriat cu mai multe instituții educaționale din România, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, ș.a. Drept  obiective ale acestui vast parteneriat, pot fi menționate identificarea și promovarea talentelor in domeniul educației literar-artistice și sporirea interesului elevilor pentru literatura artistică, alături de  promovarea aspectelor culturale ale rețelelor sociale de mass-media.

Concursul s-a adresat elevilor de la nivel primar, gimnazial și liceal care au putut opta pentru una dintre probele variate ale concursului, repectiv: lucrare plastică, creație literară, recital, muzeul personajului literar și instagramul personajului. Din cei 94 de participanți, 12 s-au calificat la faza internațională a concursului, ce se va desfășura în periaoda 16-23 februarie 2021.

Coordonarea activităților la nivelul liceului a fost asigurată de prof. Maria Ungureanu și Iuganu Mihaela, cu sprijinul conducerii unității de învățământ, al bibliotecarului Luchian Mihaela, alături de profesori de specialitate care au realizat jurizarea lucrărilor: Coșniță Emilia, Luca Ionela și Albu Emilia.

Activitățile din cadrul acestui proiect s-au armonizat cu cele prin care s-a marcat Ziua Internațională a Cititului Împreună, în 10 februarie 2021, precum și activități din cadrul Parteneriatului Internațional Educație on-line fără hotare.

Dotarea instituției de învățământ cu dispozitive tehnice performante facilitează colaborarea școlii cu instituții din țară și din străinătate, cu profil educațional și contribuie în mod semnificativ la creșterea calității în educație.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow