14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Competiție națională de scrabble în week-end

Un joc de litere, dar și un sport de performanță revine în atenția publicului dornic de cunoaștere, mai ales prin competițiile organizate, având în vedere că dezvoltă participanților pe lângă un vocabular complex și spiritul competitiv, motiv pentru care concursurile de profil sunt foarte importante. Campionatul național de anul acesta va fi organizat la Piatra Neamț, la sfârșitul acestei săptămâni.

Clubul Sportiv Argus Scrabble din Târgu Frumos, organizează anul acesta, timp de 3 zile, în perioada 11-13 septembrie, cea de a 3-a etapă a Campionatului Naţional de Scrabble (CNIS 2015), la Piatra Neamț.

Cei aproximativ 60 de pasionați ai acestui sport din toate zonele țării, sunt așteptați așadar, în acest week-end la Grand Hotel Ceahlău din centrul orașului Piatra Neamț, unde vor avea loc întrecerile de cuvinte pentru cele 2 categorii: pentru Seniori vor fi 3 zile de întreceri, începând de vineri, iar pentru categoria de Tineret, 2, în zilele de sâmbătă și duminică.
Înscrierile se pot face și pe site-ul scrabble.ro

Scrabble este un joc de litere inventat în 1931 de americanul Alfred Butts. El a evoluat de la un joc distractiv la un sport competițional care se poate juca între doi sau mai multi participanți, iar scopul unui jucãtor este de a realiza un punctaj cât mai mare prin plasarea pe o tablã de joc a diverse cuvinte, cu ajutorul unor jetoane marcate cu litere, conform unui punctaj.

Alte articole