More

  Competiţie la sfârşitul săptămânii. Iubitorii de scrabble sunt aşteptaţi la Primăria Paşcani

  Array

  În câteva zile va avea loc o nouă ediţie a Memorialului Puiu Braner la scrabble. Astfel, iubitorii jocurilor de cuvinte încrucişate sunt aşteptaţi la cea de-a treia ediţie a acestei competiţii. Premiile sunt în bani, iar câştigătorii primesc şi cupe, medalii, diplome.

  scrabble

  Sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 9.00 în holul sălii de festivităţi din incinta Primăriei Paşcani va avea loc cea de-a treia ediţie a Cupei Scrabble – Puiu Braner. Astfel se va continua tradiţia evenimentului. Sunt aşteptaţi cât mai mulţi cetăţeni, mai ales că şi-au anunţat prezenţa jucători consacraţi şi chiar vicepreşedintele Federaţiei Române de Scrabble. Ediţia din acest an are ca grup ţintă elevii de la şcolile din oraş.

  Premiile sunt consistente şi se vor oferi, pe lângă bani, şi diplome, cupe, medalii. Vor fi premiaţi primele trei locuri la cele două categorii – seniori şi juniori. Este vorba de 250 lei locul I, 150 lei locul II şi 100 lei locul III pentru categoria seniorilor, iar juniorii vor primi, dacă se vor clasa pe podium câte 150, 100 respectiv 50 lei.

  Evenimentul are loc datorită reprezentanţilor Asociaţiei Pensionarilor „Făclia” din Paşcani, cu fonduri de la Primăria Municipiului. Suma alocată de către consilierii locali pentru acest concurs este de 2.500 lei.

  Puiu Braner s-a născut pe 9 martie 1938 în Paşcani şi a fost unul dintre cei mai buni rebusişti. A publicat cu preponderenţă în revista Rebus, Magazin, Rebusache sau în Alamanahul Convorbiri Literare.

  Scrabble este un joc de litere inventat în 1931 de americanul Alfred Butts. El a evoluat de la un joc distractiv la un sport competiţional care se poate juca între doi sau mai mulţi participanţi, iar scopul unui jucãtor este de a realiza un punctaj cât mai mare prin plasarea pe o tablã de joc a diverse cuvinte, cu ajutorul unor jetoane marcate cu litere, conform unui punctaj.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI