17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Competiție de teatru la sfârșitul săptămânii

Festival de teatru la Pașcani. Astfel, în acest sfârșit de săptămână va avea loc prima ediție a Festivalul de teatru Rampa teatrală. Evenimentul este dedicat elevilor talentați care fac parte din trupe de teatru ale școlilor sau particulare din Municipiul Pașcani. La final se vor premia actorii și actrițele, dar și cel mai bun spectacol.

Organizatori sunt reprezentanții Casei de Cultură “Mihail Sadovenu” iar trupele de teatru, de la cele cu elevi de primară până la liceu, sunt așteptate la evenimentul denumit sugestiv “Rampa teatrală”.

Ideea de organziare a venit din partea conducerii instituției de cultură din Pașcani, dat fiind rezultatele și spectacolele avute de trupele de teatru din Pașcani. Evenimentul se desfășoară în luna noiembrie, denumită și luna culturii în oraș, lună  dedicată prozatorului Mihail Sadoveanu. Pentru acest festival sunt dedicate două zile, respectiv 26 și 27 noiembrie.

Coordonatorul festivalului, regizoarea Aliona Gîtlan spune că piesele prezentate trebuie să fie interpretate în limba română, să se încadreze între 30 și 60 de minute, iar fiecare trupă să aibă un nume. Fiecare secțiune – primar, gimnaziu și liceal – va fi premiată. Este vorba despre  premii pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai buna actriță. La fiecare categorie vor exista trei premii, plus mențiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviință.  Juriul va fi selectat de către organizatori și va avea în componența sa persoane abilitate din domeniul teatral și artistic.

Deliberarea finală se va face la sfârșitul desfășurării fiecarei secțiuni, la fel și acordarea premiilor, cu toate trupele care au evoluat în secțiunea respectivă.

Regulamentul și fișa de înscriere ale festivalului se găsesc pe site-ul http://www.culturapascani.ro./

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow