22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Competiție de șah la Biblioteca Municipală

Sfârşit de săptămână cu activităţi importante pentru pasionaţii de şah. Biblioteca Municipală organizează o competiţie de şah la care sunt aşteptaţi să participe atât jucători înregistrați la cluburi cât şi cei nelegitimați. Nu se percep taxe de participare, iar premiile sunt consistente.

Pe 19 noiembrie, pasionaţii de jocul minţii sunt aşteptaţi să îşi doboare adversarul cu ajutorul tablei de şah. Se pot înscrie să participe la competiţie, elevi cu vârstă până în 18 ani, fie că sunt legitimaţi sau nelegitimați la un club de profil. Cele mai bune rezultate vor fi răsplătite cu diplome şi premii în bani.

O săptămână mai târziu, pe 26 noiembrie este rândul pasionaţilor de literatură să îşi arate latura creativă. Elevii claselor V –X sunt aşteptaţi să participe la concursul judeţean de proză, unde plecând de la un fragment dintr-o operă a lui Sadoveanu, participanţi trebuie să alcătuiască o compunere. Cele mai bune lucrări vor fi premiate.

De asemenea, în primul week end din luna noiembrie, Biblioteca Municipală a organizat un important concurs de pictură. La competiţie au participat aproximativ 80 elevi de la şcolile din oraş şi comunele învecinate care şi-au dovedit talentul artistic pe tema “În lumea dumbravei minunate”. După zeci de minute de joc cu pensula, cele mai creative lucrări au fost premiate cu diplome şi materiale pentru pictură.

Locurile de pe podium au fost ocupate de elevii Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuziono”, Liceului Teoretic “M. Costin”, Şcolii Gimnaziale din Gâștești sau Şcoali Gimnaziale din Hărmăneștii Vechi.

Elevii din municipiu şi localităţile învecinate care vor să participe la concursurile organizate de Biblioteca Municipală, se pot înscrie gratuit, de luni până vineri la sediul instituţiei.

Concursurile se vor desfăşura la Biblioteca Municipală sau la sediul Primăriei din Paşcani, în funcţie de numărul persoanelor înscrise.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow