More

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis, informează BBC.

  Modulul lunar urmează a transporta inclusiv prima femeie astronaut care va fi trimisă pe Lună în cadrul programului NASA. De asemenea, un alt scop al programului lunar îl reprezintă aselenizarea primului astronaut de culoare.

  Vehiculul spaţial va avea la bază actuala rachetă Starship, testată în prezent de compania SpaceX.

  Contractul NASA, în valoare de 2,89 miliarde de dolari a fost câştigat de compania lui Elon Musk  care a concurat împotriva unui consorţiu din care a făcut parte şi Jeff Bezos, care deţine şi el o companie aerospaţială. SpaceX a câştigat licitaţia după ce a prezentat oferta cu preţul cel mai mic.

  Modulul lunar dezvoltat de SpaceX va fi folosit pentru transportarea astronauţilor de pe modulul de comandă care va orbita în jurul Lunii până pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.

  Noul modul lunar este mult mai spaţios decât cel folosit în cadrul misiunilor Apollo din perioada 1969-1972 în cadrul cărora NASA a reuşit să pună 12 oameni pe Lună.

  Vehiculul SpaceX va fi denumit Human Landing System (HLS).

  Continuarea pe Digi 24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet