12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

COMISIILE REUNITE: NU SUNT BANI SUFICIENȚI LA BUGET PENTRU FUNCȚIONARE ȘI SALARII -VIDEO

- Advertisement -

Veniturile bugetare ale municipiului Pașcani nu sunt suficiente pentru a acoperi, pe tot parcursul anului 2019, salariile și cheltuielile de funcționare ale administrației locale și insituțiilor publice subordonate. Mai exact banii care urmează să fie împărțiți nu ajung și pentru ultimile luni ale anului iar pentru acoperirea cheltuielor se așteaptă fonduri guvernamentale prin rectificări. Este concluzia care s-a despins în urmă dezbaterilor care au avut loc astăzi, în cadrul ședinței comisiilor reunite, pe marginea proiectelor prezentate de șefii instituțiilor.
Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a precizat că toate veniturile proprii din acest an vor fi cheltuite pentru salarii și funționare.

Investițiile propuse vor fi finanțate din excedentul înregistrat anul trecut, 500.000 lei de la Consiliul Județean și alte surse externe, guvernamentale fonduri europene sau chiar împrumuturi. Ediul a mai spus că deficitul ar ruma să fie acoperit prin rectificări bugetare din fonduri guvernamentale. Bugetul de investiții din acest an este estimat la peste 9 milioane de lei.

În replica, consilierii din opoziție nu au aprobat bugetele pe motiv că nu acoperă cheltuielile.

Rând pe rând, directorii instituțiilor au prezentat veniturile și cheltuielile prognozate în acest an. La Spitalul de Urgențe din Pașcani, insituția cu cel mai mare buget din municipiu, aproape toți banii urmează să fie cheltuiți, tot pentru cheltuielile de personal în contextul în care unele sporuri au fost tăiate la jumătate. Sunt 519 salariați din care 72 de medici, 68 dintre ei, navetiști din Iași. Managerul unității a spus că în acest an vor fi derulate și programe de investiții și că este mândru de bugetul propus.
Consilierii liberali s-au arătat îngrijorați și au cerut lămuriri dacă în aces an ajung fondurile alocate pentru medicamente și materiale sanitare, având în vedere că acum câteva săptămâni de zile pacienții erau trimiși să le cumpere din farmacii. Directorul Costică Pânzaru a motivat că au fost probleme cu furnizorii și a atras atenția că medicii ar putea să plece din Pașcani dacă bugetul nu va fi aprobat în formă prezentată.
Și la Creșă și Biblioteca Municipală nu ajung banii până la sfârșitul anului. Salariile nu sunt acoperite pentru trimestrul patru iar achizițiile de carte au fost reduse la ¼ față de anul trecut.

Menționăm că votul final va fi dat în ședința programată joi 25 aprilie de la ora 10.00.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow