More

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au cate 8 reprezentanti in legislativul local PSD Pascani a obtinut mai putine mandate in comisiile de specialitate dar si in conducerile scolilor si gradinitelor din municipiu.
  Scandalul inceput in luna noiembrie 2020 a continuat si la sedinta extraordinara, comvocata pe 18 ianaurie de la ora 11.00. Primul proiect de pe ordinea de zi a fost pentru completarea comisiilor de lucru din cadrul legislativului local dupa demisia a doi fosti consilieri, Claudiu Bodoasca, adminisitratorul public si Alexandru Dandu , consilierul primarului.
  Consilierul Vasile Haldan de la PSD si-a anuntat demisia din Comisia de Educatie si Sanatate si a solicitat sa faca parte din Comisia Economica. El a motivat ca la inceputul noului mandat nu a fost intrebat din ce comisie si-ar dori sa faca parte, in functie de pregatirea si experienta profesionala.

  Pentru a nu pierde majoritatea din comisie, consilierii liberali au propus majorarea numarului de membri de la cinci la sapte. Deci doua mandate in plus, unul pentru consilierul Haldan si altul pentru viceprimarul Cristian Ratoi, cel care, initial, a refuzat sa isi asume acesta responsabilitate.

  Proiectul a trecut cu majoritate de voturi dar a starnit n nemultumiri in randul unor consilieri PSD. Gabriela Nedelcu si Mihai Dediu au propus colegilor de pertid ca toti sa isi dea demisia din comisiile de specialitate pentru a fi reluata procedura de alcatuire dar ceilalti nu au fost de acord.

  In aceeasi sedinta au fost ocupate si locurile vancate, Mihai Varlan la Comisia de Urbanism si Monica Plesca la Comisia de Educatie si Sanatate, cea din urma fiind doar cu patru membri, dupa demisia lui Vasile Haldan.

  Mentionam ca legislativul pascanean isi desfasoara activitatea in plen si in cadrul comisiilor de specialitate. La Pascani sunt 4, trei cu cate 5 membri: Comisia Juridica/Adminsitratie Publica, Comisia de Urbanism/Patrimoniu si Comisia de Invatamant/ Sanatate. si Comisia Economica/ Programe Europene, cu sapte membri.
  Conform Codului Administrativ, Art 124, al. 3 si 4, constituirea comisiilor se face in functie de “opţiunea acestora, pregătirea lor profesională şi domeniul în care îşi desfăşoară activitatea” si “cu respectarea configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale.”
  In momentul de fata din cele 21 de mandate din comisii, zece sunt ocupate de PNL 8 de PSD, 2 de Pro Romania si unul de PMP.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria deschide, cu intarzaiere, al doilea flux de vaccinare. Cauta sa angajeze personal medical

  Primaria Pascani cauta sa angajeze personal medical si operatori tehnici pentru a deschide un nou flux de vaccinare la sala de sport de la...

  Gropi acoperite cu pavele, la solicitarea primarului

  La Pascani, gropile de pe strazi, cele lasate in urma de cei care se ocupa de intretinerea sau extinderea retelelor de apa si canalizare...

  167 de cadre didactice din zona Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău programate pentru vaccinare in perioada 25 februarie – 3 martie

  Centre de vaccinare speciale pentru vaccinarea prioritară a personalului  din învățământul preuniversitar ieșean La nivelul județului Iași, pentru campania de vaccinare prioritară a personalului din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp