1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Comisiile de fond funciar de la Vanatori si Pascani intrunite, de urgenta, la cererea Politiei Iasi, in urma unei petitii trimisa la Comisia de abuzuri a Parlamentului Romaniei

Reclamatia unor cetateni din comuna Vanatori a ajuns in atentia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din cadrul Camerei Deputatilor. Acesta este motivul pentru care in cursul zilei de astazi, 21 august 2013, Comisia de fond funciar de la Pascani si cea de la comuna Vanatori s-au intrunit in sedinta de urgenta. Intalnirea a avut loc la sediul Primariei Pascani, la discutii participand si un ofiter de la Politia Judeteana Iasi. Asta deoarece cazul a fost trimis spre cercetare organelor de ancheta, avand in vedere ca petitionarii au reclamat mai multe posibile abuzuri din partea autoritatilor locale.

Mai exact, ei sunt nemultumiti ca in loc de peste 100 de ha de teren agricol cat ar fi necesare pentru rezolvarea cererilor de fond funciar ar fi primit doar 36 de ha pe administrativul municipiului Pascani in baza unui protocol semnat de reprezentantii celor doua primarii. Mai mult, cetatenii sunt nemultumiti ca nu au fost pusi in posesie pe fostele amplasamente. Reprezentantul IPJ Iasi a cerut o intalnire cu membrii celor doua comisii chiar daca activitatea lor este blocata de ceva timp, prin efectul unor recente reglementari in materie de fond funciar.
,, Nu este vorba de o cercetare penala ci de un demers facut de IPJ Iasi pentru a se documenta si pentru a da un raspuns la o petitie trimisa spre analiza de comisia speciala din Parlament. Principala nemultumire a oamenilor este ca nu au fost pusi in posesie pe vechile amplasamente, solicitare care nu poate fi rezolvata pozitiv deaorece terenurile respective au intrat in circuitul civil, fiind emise deja acte de proprietate sau contracte de vanzare/cumparare… „ a spus pentru ziarul Orizont.info, primarul Dumitru Pantazi.
Primarul comunei Vanatori sustine ca o parte dintre problemele reclamate au fost deja rezolvate iar altele au aparut din cauza necunoasterii legii.
,, Majoritatea dintre ei solicita punerea in posesie pe vechiul amplasament dar nu se mai poate rezolva acesta problema. Altii, care nu cunosc legea, contesta granitele administrative ale comunei si ale municipiului Pascani pentru ca nu sunt de acord sa plateasca impozite mai mari pentru terenurile agricole. Cea mai mare parte din solicitarile satenilor au fost deja rezolvate. Mai avem cam 10 cereri din partea unor cetateni care nu au fost cuprinsi in protocolul semnat cu Primaria Pascani pentru care cautam solutii sa isi primeasca terenurile chiar pe administrativul comunei… „ a spus primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow