More

  Comisii de specialitate cu invatacei, pentru verificari si solutii la regii. Cei din PSD, dorm in papuci

  Array

  Consilierii liberali vor verifica activitățile societăților și regiilor pascanene aflate în subordinea legislativului local. Asta deși unii dintre ei nu au nici experiență administrativă și nici competențe în domeniu iar alții se află în conflict de interese, cel puțin din punct de vedere moral. Mai mult, ei au promis că în câteva luni de zile vor găsi soluții pentru rezolvarea problemelor de la termoficare , salubritate și fostă societate de apa și canal. În acest sens ei au înființat trei comisii din care consilierii PSD au refuzat să facă parte, în timp ce la nivelul legislativului local există deja 4 comisii de specialitate.

  Consilierii pascaneni, din opoziție au decis să își înceapă ucenicia în adminsitratia locală cotrobăind prin actele și trecutul societăților aflate în subordinea legislativului local. Nu în comisiile de specialita de unde fac parte în funcție de competențele profesionale ci în cadrul unor alte comisii înființate în ședința extraordinară de astăzi. Proiectul propus de liberali a trecut la limită, cu 9 voturi din partea inițiatorilor și doar un vot de la PSD, al consilierei Liliana Pertu.

  Până la vot au avut loc dezbateri furtunoase iar primarul a iesit din sala. Inițiatorii au argumentat, pe bună dreptate, că trebuie luate o serie de decizii importante privind soartă celor trei societăți aflate în subordinea Consiliului Local. De neînțeles este de ce atât analizele cât și propunerile să nu fie făcute, fie de comisiile de specialitate, adică de cei care se pricep, fie de toți consilierii pentru că până la urmă va fi nevoie de un vot asumat politic.

  Liderul PNL a motivat că mulți dintre noii consilieri sunt tineri și vor să se pună la punct cu informațiile administrative, chiar de la sursă.

  În replică primarul Dumitru Pantazi a explicat că orice consilier poate merge la regii, în control sau să ceară orice fel de informație, fără să fie nevoie de o comisie specială.

  Președintele de ședința a atras atenția că proiectul liberalilor trebuie completat cu obiectivele și termenele clare pe care le au cele trei comisii.

  Inițiatorii proiectului au spus că mandatul comisiilor va fi de maxim două luni de zile și că până la sfârșitul anului vor veni cu soluții la problemele regiilor. Pentru asta ar urmă să fie verificată activitatea din anii trecuți.

  Consilieri PSD au refuzat să facă parte din aceste comisii pe motiv că, fie nu au pregătirea necesară pentru verificarea regiilor, fie că demersul este inutil.

  În acest context libelarii și-au asumat întreagă responsabilitate. Asftel, din comisia care va verifică activitatea RAGCL fac parte Marius Pintilie – om de afaceri, Mihaela Spiridon – profesor de religie, și Andrei Raznic consilierul care anul trecut nu a avut nici un venit conform declarației de avere.
  Activitatea de salubritate va fi verificată de doi consilieri a căror contracte pentru servicii erau în neregulă – mai putine persoane trecute in ctr; Claudiu Bodasca și Cătălin Conache și precum și de Maria Timofte, medic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Pașcani.
  De asemenea activitatea fostului operator de apa și canalizare ar urmă să fie verificată de consilierii Ioan Danu, Sorin Olariu și tânărul Alexandru Dându, specialist în comunicare.

  Menționam că toate cele trei societăți se confruntă cu probleme financiare. PSA nu mai are obiect de activitate dar a rămas cu multe datorii, RAGCL are datorii de 36 de milioane de lei și conturile blocate iar societatea de salubritate este la un pas de colaps din cauza costurilor mari dar și a lipsei de utilaje.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Gravidă din zona Pașcaniului, ajutată de poliție în trafic să ajungă mai repede la o maternitate din Iași

  Gest de laudat al politistilor rutieri ieseni. Noaptea trecuta, 20 ianuarie, in jurul orei 1:00, oamenii legii au oprit in trafic un conducator auto...

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI