More

  Comisie speciala pentru verificarea activitatii societatii de salubritate

  Array

  Un consilier local din Pascani solicita infiintarea unei comisii speciale pentru analizarea activitatii de la societatea locala de salubritate. Sorin Olariu, consilier PMP, sustine ca pretul serviciului de salubritate nu mai poate fi majorat asa cum solicita conducerea unitatii.

  Cititi mai jos comunicatul de presa

  „Constat cu surprindere că la nivelul Municipiului Pașcani se discută mereu despre creșterea prețului utilităților, fără a se discuta despre calitatea serviciilor și problemele cetățenilor.
  Din presă am aflat că se discută la nivelul Consiliului de Administrație de la EcoSalubritate despre creșterea prețului pe persoană, de la 13 lei la 18 lei. Este o abordarea greșită.
  Îl atenționez pe primarul Dumitru Pantazi să nu avizeze pozitiv o asemenea propunere, pe care ulterior să o trimită consilierilor locali. Eu propun înființarea unei comisii la nivelul CL, care să analizeze activitatea de acolo. Trebuie văzut care sunt costurile de transport și depozitare, cheltuielile salariale și măsurile întreprinse de conducerea societății pentru scăderea cheltuielilor.
  Atenționez pe toată lumea să fie foarte deschisă asupra unei asemenea analize, datorită faptului că ne aflăm în fața unui momemt extrem de dificil pentru populație. Ar fi cea mai mare taxă din țară achitată de un cetățean.
  În altă ordine de idei solicit conducerii EcoSalubritate să ne prezinte o situație cu sumele de bani trase din creditul pe care CL l-a aprobat pentru această societate. Din câte știu este un împrumut de aproximativ 1,7 milioane lei.
  Vreau să știu ce sume de bani au fost cheltuite din acest împrumut, ce dotări s-au făcut, dacă vorbim despre achiziții second-hand sau noi.
  Este momentul să analizăm extrem de atent activitatea acestei societăți, în perspectiva licitațiilor din cadrul ADIS. Dacă analiza va scoate la suprafață o activitate economică falimentară, se impune schimbarea conducerii.”

  Presedinte PMP Pascani
  Sorin Olariu

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI