22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Comisie pentru gustările elevilor. „Laptele si cornul”, la sfarsitul lunii

Copiii păşcăneni mai au de aşteptat până când vor primi, din nou, cornuri lapte şi fructe în şcoli şi grădiniţe. Reprezentanţii Primăriei Paşcani spun că procedurile de licitaţie ar dura câteva săptămâni de zile şi ca cel mai probabil spre sfârşitul lunii octombrie vor fi încheiate contractele de distribuţie. Deocamdată, în cursul zilei de astăzi, a fost semnată dispoziţia de înfiinţare a unei comisii de implementare şi monitorizare formată din şapte funcţionari, prezidata de viceprimarita Gabriela Nedelcu. Ea susţine că procedurile de licitaţie vor fi simplificate tocmai pentru că acesta problemă să fie rezolvată cât mai repede.

La Paşcani, vor beneficia de acest program guvernamental, 700 elevi preşcolari, 1593 din învăţământul primar şi 1403 din cel gimnazial. Banii de la Guvern au fost transferaţi deja de Consiliul Judeţean în bugetul local.
Suma alocată este de cca 352.000 lei, la Târgu Frumos 185.000 lei iar pentru Hârlău 176.000. Din aceşti bani trebuie asigurată furnizare produselor destinate elevilor până pe data de până pe 21 decembrie urmând ca sumele destinate pentru anul viitor să fie stabilite şi transferate anul viitor.
În ultimii ani de zile licitaţiile şi distribuţia erau asigurate de Consiliul Judeţean Iaşi. Acum responsabilitatea a fost pasată din nou autorităţilor locale, pentru simplificarea procedurilor şi evitarea întârzierilor.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI