1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Comisie de negociere in loc de aprobarea aderarii la ARSACIS. Haldan: resursele strategice nu trebuie instrainate

Rasturnare de situatie in cazul aderarii municipiului Pascani la ARSACIS. Proiectul care ar fi trebuit sa fie supus aprobarii Consiliului Local, in sedinta ordinara programata vineri , a fost inlocuit de initiator cu un alt proiect. Mai exact executivul local doreste infiintarea unei comisii de negociere care sa ajunga la un consens cu cei de la Apa Vital Iasi, in ceeea ce priveste modul de preluare a serviciilor de apa si canal dar si cu cei din asociatie pentru modificarea regulamentului de organziare si functionare.
Din comisie ar urma sa faca parte 7 persoane, primarul Dumitru Pantazi, secretarul Mircea Zuzan, managerul si directorul economic de la societatea de apa si canal, precum si 3 consilieri locali care vor fi desemnati in sedinta de vineri.
In acelasi context presedintele Comisiei Economice, Vasile Haldan a subliniat faptul ca este necesara schimbarea sistemului de vot in cadrul asocietiei asa incat localitatile mai mari sa aiba mai multe voturi decat comunele, proportional cu populatia, nu fiecare unitate administrativa cate un vot, asa cum se intampla acum.

Aceeasi nemultumire o are si primarul municipiului Iasi in timp ce presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, care detine si functia de presedinte al ARSACIS se bucura de sprijinul comunelor.

Un al motiv pentru infiintarea comisiei de negociere este faptul ca pana acum nici asociatia si nici Apa Vital Iasi nu au dat nici un raspuns concret la intrebarile si propunerile venite din partea reprezentantilor Primariei Pascani.
Consilierul Vasile Haldan a atras atentia, la inceputul sedintei, ca resursele de apa nu ar trebui sa fie instrainate fiind un bun strategic pentru comunitate, o atitudine asemanatoare fiind adoptata in acest sens si de Comisia Europeana fata de un proiect prin care se urmarea impunerea privatizarii tuturor serviciilor de utilitate publica.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow