6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Comisia pentru piața din Vale bate pasul pe loc

Comisia speciala pentru analizarea problemelor din Piata Vale bate pasul pe loc. Desi ar fi trebuit sa prezinte pana la sfarsitul anului trecut un raport privind cauzele blocarii proiectului de modernizare a pietei si chiar solutii pentru deblocarea situatiei, membrii comisiei au ramas inca la stadiul de studiu al documentelor puse la dispozitie de Primarie. Prima sedinta, de organziare a avut loc pe 9 noiembrie 2021 iar de atunci nu a fost prezentata nici o concluzie. Primarul municipiului a precizat ca nu este la curent cu activitatea comisiei pe motiv ca nu este in subordinea sa.

Consilierul PSD, Ionut Prodan, sustine ca au aparut elemente noi si ca au fost solicitate alte documente dupa ce a a aflat ca Primaria Pascani a emis  in penultima zi a anului trecut Certificatul de Urbanism pentru reamenajarea Pietei Vale in contextul in care pana atunci primarul a anuntat in repetate randuri ca va rezilia contractul. Mai mult, in cadrul unei recente conferinte de presa edilul municipiului a spus ca spre sfarsitul anului a primit o noua parte din proiect si ca asteapta clarificari.

Din comisie fac parte cinci consilieri locali cu drept de vot si doi functionari publici cu rol consultativ, care urmeaza sa fie numiti prin dispozitie de primar. Au fost alesi prin vot secret Ionut Prodan de la PSD, Sorin Olariu de la PMP, Costel Stamatin de la Pro Romania si liberalii Catalin Conache si Mihai Grigoriu.

Proiectul de hotarare a fost initiat de consilierii din opozitie la propunerea lui Mihai Dediu de la PSD. Mentionam ca in ultima perioada consilierii din opozitie au atras atentia ca primarul municipiului nu a facut publice informatii importante privitor la discutiile purtate cu proiectantii si constructorii despre soarta proiectului de modernizare a pietei. Intr-o sedinta recenta, la insistentele consilierilor, edilul municipiului a pus la dispozitia alesilor locali dosarele proiectului. Din documente rezulta ca proiectantii au prezentat o noua solutie, mai ieftina si s-a facut un nou grafic impreuna cu reprezentantii Primariei. De asemennea cele doua parti au stabilit incheierea unui act aditional dar primarul a anuntat ca intentioneaza sa reziliere contractul. Toate aceste chestiuni ar fi urmat sa fie clarificate de comisie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow