6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Comisia pentru piata cauta raspunsuri si corespondenta ascunsa de primar

Comisia speciala pentru analizarea problemelor din Piata Vale si-a inceput activitatea. Prima sedinta a avut loc pe 9 noiembrie a.c., incepand cu ora 10.00. Au participat doar patru din cei 5 consilieri locali stabiliti prin vot, in sedinta trecuta, iar primarul nu si-a desemnat functionarii care sa raspunda la intrebarile comisiei. Dupa aproape o ora de discutii au fost stabilie cateva chestiuni organizatorice. Comisia va solicita o serie de documente din partea Primariei, iar dupa analizarea lor va fi convocata o noua sedinta. De asemenea urmeaza sa fie dechis un grup de comunicare pe WhatsApp. Comisia si-a propus sa verifice contractele incheiate pentru inchirierea terenurilor si spatiilor comerciale din piata, din anul 2016 si pana in prezent precum si incasarile, sa gaseasca o solutie de relocare a producatorilor si comerciantilor, inclusiv pentru cei evacuati de curand, precum si contractul si corespondenta privind reabilitarea pietei din Vale, investitie blocata de primarul Marius Pintilie.

Primarul Pintilie a ascuns informatii importante

La sedinta au participat consilierii Ionut Prodan de la PSD, Sorin Olariu de la PMP, Catalin Conache si Mihai Grigoriu de la PNL.
Mentionam ca acesta comisie a fost infiintata la propunerea consilierilor din opozitie, initial, doar cu scopul gasirii unei solutii de relocare a pietei si pentru deblocarea contractului de reabilitare.
Discutiile au pornit de la faptul ca primarul municipiului Pascani a ascuns informatii importante privind discutiile purtate cu proiectantul si constructorul pentru refacerea proiectului, asa incat sa se incadreze in costurile prevazute in contract si actualizarile legale.

In varianta initiala proiectul predat municipalitatii este de peste 2 milioane de lei, mult mai mult fata de 900 000 lei, cat era prevazut in contract, majorarea fiind justificata datorita cresterii preturilor dar si in urma solicitarilor de modificare facute de reprezentantii Primariei.

Proiectul a fost receptionat, dar nu a fost achitat iar contractul nu a fost reziliat, nici pana acum, desi primarul a anuntat, in repetate randuri, ca va lua o astfel de decizie. La solicitarea edilului, proiectantul a aceptat sa prezinte o alta solutie tehnica, mai ieftina. Reprezentatii Primariei au fost de acord cu astfel de modificari, iar in sedinta de la sfarsitul lunii august ac. a fost stabilit un grafic de lucru care nu a fost adus la cunostinta consilierilor. De asemenea au fost stabilite o serie de conditii printre care si incheierea unui act aditional, dar documentul nu a fost inca semnat. In aceste conditii comisia va incerca sa intre in posesia documentelor care nu au fost facute publice de primar si sa afle de ce nu a fost semnat actul aditional pentru refacerea proiectului si executarea lucrarilor de modernizare a pietei din Vale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow