11.9 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Comisia Economică – şedinţa de urgenţă la societatea păşcăneană de salubritate

Şedinţa decisivă pentru soarta serviciului local de salubritate, nu la Consiliul Local că până acum ci chiar la sediul societăţii. Întâlnirea membrilor din Comisia economică este programată să aibă loc vineri de la ora 10.00 cu toate actele pe masă, la invitaţia conducerii societăţii. Asta după ce legislativul local a respins de câteva ori propunerile de majorare a preţului de la 8,3 la 17,3 lei de persoană pe lună. Preşedintele comisiei, consilierul Vasile Haldan susţine că decizia nu mai poate fi amânată şi că aleşii locali vor verifica fundamentarea noului preţ.

În acelaşi context este foarte posibil să se discute şi despre reluarea serviciilor de ecarisaj de societatea CLP Ecosalubritatea SA Paşcani. Noul contract propus de prestator a fost refuzat de consilieri din cauza preţurilor exagerat de mari. Din acest motiv de câteva luni de zile nimeni nu mai strange câinii comunitari de pe străzile municipiului şi nu mai are grijă de ei.
Menţionăm că de câteva luni de zile Pascaniul duce gunoiul şi îl depozitează la groapa ecologică de la Tutora Iaşi. Asta după ce comisarii de la Gardă de Mediu au aplicat amenzi usturătoare autorităţii locale iar depozitul de la Valea Seacă a fost închis.
Din acest motiv costurile cu serviciile de salubritate s-au dublat dar preţul plătit de populaţie şi agenţii economici a rămas acelaşi. Mai exact acum nota de plată lunară este de peste 100.000 de lei pentru depozitare şi încă 75.000 pentru transport. Societatea are de achitat 1.3 mil de lei facturi restante iar dacă nu le achita nu va mai avea unde să depoziteze gunoiul menajer. Situaţia ar urma să se amelioreze de anul viitor după ce va fi construită o staţie de transfer la Ruginoasa pentru selectare şi compactare. Pascaniul a aderat la asociaţia judeţeană ADIS în anul 2009, pe timpul administraţiei Craciunescu pentru că nu a fost în stare să atragă fonduri pentru amenajarea unei gropi ecologice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow