20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Comisia de verificare de la societatea de salubritate propune demiterea conducerii si sesizarea procurorilor. Iata raportul

- Advertisement -

 

Comisia de analiză a activităţii societăţii păşcănene de salubritate şi-a încheiat activitatea cu un raport exploziv. Cei doi consilieri PEL care au verificat documentele SC CLP ECO SALUBRITATEA SA Paşcani, Claudiu Bodoasca şi Eduard Conachi, recomanda legislativului local demiterea conducerii societăţii şi sesizarea organelor de anchetă, pentru presupuse fapte de corupţie.
Documentul are 16 pagini şi a fost prezentat astăzi în şedinţa Comisiei de Urbanism.
Preşedintele comisiei a reclamat mai multe presupuse nereguli în legătură încheierea unor contracte mai ales cel pentru transportul gunoiului la groapa ecologică de la Iaşi. Aici preţul a crescut de la 880 la 1140 lei pentru fiecare cursă deşi firma pare sa fie aceiaşi.

Suspiciuni sunt şi în legătură cu modul de cheltuire a banilor publici pentru repararea maşinilor din parcul auto. De exemplu pentru schimbarea unui motor costurile de peste 77.000 lei au depasit preţul de achizitie al maşinii.

Claudiu Bodoasca ridică şi problema productivităţii muncii. Prea mulţi salariaţi TESA, unii care nu îşi justifica banii primiţi, cu drepturi salariale exagerate.

Nici directorul societăţii nu a scăpat neverificat. Conform raportului Eduard Dumea ar fi consumat prea mult carburant cu maşina şi a cheltuit mulţi bani pentru deplasări în ţară şi este suspectat că ar fi în conflict de interese deoarece asigura maşinile societăţii la firma de brokeraj unde este agent. Claudiu Bodoasca a prezentat câteva facturi exagerate de cazare şi masa la hoteluri din Bucureşti şi Constantă, în vara acestui an lăsând să se înţeleagă că directorul unităţii dar şi alţi câţiva salariaţi ar fi petrecut câteva zile de concediu împreună cu familia, din banii societăţii spunând că participă la diferite întâlnire de formare profesională.

Semnatarii raportului cred că dacă vor fi reduse cheltuielile preţul salubrităţii poate scădea semnificativ. Totodată ei solicita schimbarea conducerii şi sesizarea organelor de anchetă pentru presupuse fapte de corupţie.

Raportul nu conţine şi punctele de vedere ale celor în cauză. Este şi motivul pentru care chiar unii membri ai Comisiei de Urbanism au probat mai multe explicaţii în legătură cu constatările consemnate.

Conducerea societăţii de salubritate din Paşcani susţine că nu au cunoştinţă de acest raport şic a până acum celelalte organe specializate de control nu ar fi găsit nereguli.

“Având în vedere că membrii comisiei de analiză nu au discutat în prealabil, raportul, cu conducerea societăţii (aspect convenit la începutul activităţii comisiei), aşa cum au procedat (şi aşa cum este normal) toate organele de control care ne-au verificat în toţi aceşti ani de când funcţionează societatea, nu avem ce discuta sau comenta pe marginea unui document pe care noi nu l-am văzut decât în media şi asupra căruia ne vom pronunţa în momentul în care ne va parveni şi nouă în mod oficial” se arăta într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacţiei noastre.
Menţionăm că raportul consilierilor liberali ar urma să fie prezentat în plenul şedinţei legislativului local, programată luni. De asemenea urmează să fie prezentate rapoartele de la RAGCL şi PSA Paşcani. Consilierii PSD au refuzat să facă parte din aceste comisii.

 

Raport Comisie Analiza Activitate SC CLP ECO SALUBRITATE SA Pascani by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow