10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Comisia de Fond Funciar este blocată. Sute de dosare nerezolvate, oameni disperati

Bomba sociala cu efect intarziat la Pascani. Tot mai multi pascaneni incearca sa isi faca singuri dreptate dupa ce au asteptat zeci de ani de zile sa intre in posesia terenurilor care li se cuvin, prin aplicarea legilor fondului funciar. Numarul reclamatiilor la Politie si Parchet este din ce in ce mai mare iar mai nou sunt sesizati si procurorii DNA in legatura cu abuzurile de la Pascani.

Asta dupa ce sute de familii nu si-au obtinut inca titlurile de proprietate chiar daca unii dintre ei au hotarari definitive si executorii. De exemplu, astazi la audientele de la Primaria Pascani aproape toti cei inscrisi pe lista au venit sa afle raspunsuri exact la astfel de probleme.
Primaria i-a trimis la plimbare ca de obicei. Sa mai vorbeasca cu functionarii , sa mai caute raspunsuri, sa mai astepte.

Mai mult, activitatea Comisiei Locale de Fond Funciar este din nou blocata, dupa plecarea juristului Lucian Cojocaru. Pana cand nu va fi inlocuit, comisia nu va tine nici o sedinta desi in asteptare sunt sute de cereri si sesizari.

Conform datelor de la Primarie ar mai fi de eliberat peste 2000 de titluri de proprietate. Interesant este ca doar 150 dintre potentialii beneficiari au depus documentatiile necesare, spun functionarii institutiei. In acelasi timp sunt zeci de hotarari judecatoresti nerezolvate din cauza neregulelor din acte.

Mentionam ca administratia din Pascani ar mai avea nevoie de 721 de hectare de teren agricol pentru rezolvarea tuturor titlurilor de proprietare. In urma demersurilor facute la nivel guvernamental problema ar urma sa fie rezolvata partial prin intermediul Agentiei Domeniilor Statului, care ar pune la dispozitie cateva zeci de hectare de teren intre Pascani si Targu Frumos.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow