Array

Comerţul ilicit sancţionat usturător

Amenzi usturătoare pentru câţiva comercianţi din comunele din împrejurimile Pascaniului. În urmă unei acţiuni efectuate de către poliţişti privind comerţul ilicit şi pentru că au fost găsite nereguli la agenţii economici au fost date 19 amenzi, valoarea sancţiunilor fiind de peste 8 mii de lei.

De exemplu, pe rază comunei Stolniceni-Prăjescu, a fost depistat un bărbat în vârstă de 35 ani, dintr-o comună din judeţul Neamţ, în timp ce distribuia la o societate comercială de pe rază comunei, produse alimentare, dulciuri şi băuturi alcoolice, fără documente justificative de provenienţă. Cel în cauza a fost sancţionat contraventional conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării produsele găsite.

Menţionăm că acţiunea a avut loc ieri seară, 25 iunie, între orele 17.00-24.00, pe raza comunelor Miroslovesti, Ciohorani, Halaucesti, Ruginoasa, Tatarusi şi Lespezi. Au fost controlate 24 de unităţi de alimentaţie publică şi verificate 47 de autovehicule, fiind constatate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la Legea 61/1991, 6 conform OUG 195/2002 şi 4 conform Legii nr. Legea 12/1990.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 5 Poliţie, însoţiţi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, au acţionat în satul Pircovaci, oraşul Hîrlău şi în comunele Dobrovat, Birnova şi Ciurea, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Au fost controlate cu privire la validitatea codului unic, 18 autovehicule depistate în trafic, care transportau material lemnos. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei. Au fost confiscaţi 1,909 mc material lemnos.

Spre exemplu, pe drumul forestier Pircovaci a fost identificat transportând material lemnos, de esenţă cireş şi fag cu un vehicul, un bărbat de 34 ani din comună Deleni, fără a deţine documente de provenienţă. Acesta a fost amendat conform legii cu suma de 2.000 de lei iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Hîrlău.

Actiunile de acest gen vor continua si in urmatoarea perioada.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...