More

  Comerţul ilicit sancţionat usturător

  Array

  Amenzi usturătoare pentru câţiva comercianţi din comunele din împrejurimile Pascaniului. În urmă unei acţiuni efectuate de către poliţişti privind comerţul ilicit şi pentru că au fost găsite nereguli la agenţii economici au fost date 19 amenzi, valoarea sancţiunilor fiind de peste 8 mii de lei.

  De exemplu, pe rază comunei Stolniceni-Prăjescu, a fost depistat un bărbat în vârstă de 35 ani, dintr-o comună din judeţul Neamţ, în timp ce distribuia la o societate comercială de pe rază comunei, produse alimentare, dulciuri şi băuturi alcoolice, fără documente justificative de provenienţă. Cel în cauza a fost sancţionat contraventional conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării produsele găsite.

  Menţionăm că acţiunea a avut loc ieri seară, 25 iunie, între orele 17.00-24.00, pe raza comunelor Miroslovesti, Ciohorani, Halaucesti, Ruginoasa, Tatarusi şi Lespezi. Au fost controlate 24 de unităţi de alimentaţie publică şi verificate 47 de autovehicule, fiind constatate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la Legea 61/1991, 6 conform OUG 195/2002 şi 4 conform Legii nr. Legea 12/1990.

  Tot ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 5 Poliţie, însoţiţi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, au acţionat în satul Pircovaci, oraşul Hîrlău şi în comunele Dobrovat, Birnova şi Ciurea, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

  Au fost controlate cu privire la validitatea codului unic, 18 autovehicule depistate în trafic, care transportau material lemnos. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei. Au fost confiscaţi 1,909 mc material lemnos.

  Spre exemplu, pe drumul forestier Pircovaci a fost identificat transportând material lemnos, de esenţă cireş şi fag cu un vehicul, un bărbat de 34 ani din comună Deleni, fără a deţine documente de provenienţă. Acesta a fost amendat conform legii cu suma de 2.000 de lei iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Hîrlău.

  Actiunile de acest gen vor continua si in urmatoarea perioada.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet