3.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Comercianții evacuați din piețele pascanene, protest la Primarie – VIDEO

Primăria municipiului Pașcani a fost luată cu asalt, marți dimineata, de un grup de comercianți din Piața Vale. Ei au fost somați sa isi demoleze chioșcurile in maxim 15 zile si sa predea terenurile aflate in domeniul public. In semn de protest piețarii au venit sa stea de vorba cu primarul, cel care a semnat notificările.
Oamenii s-au plâns ca au fost păcăliți de reprezentanții administrației locale ca vor fi lăsați sa isi continue activitatea pana când vor începe lucrările de modernizare a pieței agroalimentare, apoi vor fi mutați provizoriu in alte locații, după care se vor întoarce pe vechile amplasamente.
Promisiunile au fost uitate iar acum trebuie sa isi demonteze chioșcurile amenajate sau cumparate cu bani grei de la alții care au renunțat la afaceri.

După câteva zeci de minute de așteptare primarul Marius Pintilie a ieșit din Primărie pentru a vorbi cu protestatarii. El a spus ca măsurile sunt necesare pentru a putea fi îndeplinite o serie de cerințe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, in vederea obținerii autorizației de funcționare. Mai exact trebuie eliberate căile de acces pentru a fi posibila intervenția pompierilor in cazuri de urgenta.
Edilul a mai spus ca notificările au fost trimise celor cărora le-au expirat contractele si ca acestea nu vor mai fi prelungite. In schimb comercianții atenționați au fost invitați sa participe la licitațiile organizate de administratia locală pentru închirierea spațiilor din hala.

Soluția primarului nu a fost pe placul piețarilor. Ei au cerut, cu insistenta, sa rămână cu chioșcurile in piața, pana când vor începe lucrările de modernizare si au arătat ca au avut contracte de închiriere, dar Primăria a refuzat sa le prelungească. Comercianții au explicat ca nu pot sa isi vândă produsele alimentare in hala alături de standurile cu încălțăminte si haine si au arătat ca si Primăria si Spitalul de Urgență funcționează fără sa aibă autorizație de la ISU. De asemenea primarul Pintilie a fost luat la întrebări de ce nu aplica aceleași măsuri si societății sale, care ocupa abuziv mai multe suprafețe de teren din domeniul public , fără contract si fără plata, unul dintre magazine fiind construit pe un fost loc de joaca pentru copii.
Vizibil iritat, edilul pascanean a plecat prin ploaie, acasă sau la restaurantul sau si i-a lăsat pe protestatari sa vorbească cu viceprimarul. Primarul a fost supravegheat de șeful Poliției Locale, aflat in apropiere pe tot parcursul discuțiilor.

Piețarii au amenințat ca vor cere televiziunilor naționale sa vina la Pașcani pentru a mediatiza aceste probleme precum si senatoarei Diana Sosoaca, președinta Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din cadrul Senatului României.

Discuțiile au continuat cu viceprimarul Cristian Rățoi. El le-a cerut protestatarilor sa meargă acasă si le-a promis ca va găsi o soluție, in perioada următoare.

Măsuri similare au fost luate si in Piața agroalimentara din zona Deal. Primăria a anunțat ca, in total, au fost somate 15 societăți comerciale care au chioșcurile amplasate in zona de protecție care trebuie sa fie libera conform cerințelor ISU.

Si comercianții din Piata Deal sunt la fel de nemulțumiți. Ei solicita administrației locale sa le pună la dispoziție alte spații, unde sa isi mute chioșcurile.

Menționăm ca Primăria Pașcani are un dublu standard in măsurile luate împotriva comercianților care ocupa domeniul public dar care au contractele expirate. De ani buni de zile, zeci de societăți comerciale au ocupat abuziv suprafețe de teren din domeniul public si îl folosesc fără contracte si fără sa plătească. Printre ele se afla si una dintre societățile primarului Marius Pintilie. In aceste cazuri nu au fost luate măsuri similare. In cadrul unei conferințe de presa edilul a motivat ca are alte priorități.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI