3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Comercianți din Piața Vale, cu contractele expirate, somați sa isi închidă afacerile. Primarul Pintilie ii amenință cu demolarea

Zeci de comercianți din piața agroalimentara din zona Vale a Pașcaniului au fost somați de reprezentanții Primăriei sa isi mute chioșcurile si sa elibereze terenurile ocupate, din domeniul public al municipalității. Notificările semnate de primarul Marius Pintilie au fost trimise in acesta luna comercianților care au chioșcurile amplasate acolo unde urmeaza sa înceapă lucrările de modernizare a pieței.

In document se arata ca terenurile respective nu vor mai fi scoase la licitație pentru a fi închiriate sau concesionate. Fiind in pericol de a-și inchide afacerile si de a rămâne cu marfa pe stoc si fără nici o sursa de venit, comercianții aflați in aceasta situație sunt nemulțumiți. Ei amenință cu proteste in fata Primăriei dacă nu vor fi găsite soluții pentru mutarea chioșcurilor in alta parte.

Prin aceeași notificare comercianții care nu isi vor muta chioșcurile in 15 zile, sunt amenințați ca Primăria va lua măsurile necesare eliberării terenurilor prin demolarea construcțiilor si ca proprietarii constructiilor vor suporta cheltuielile pe motiv ca “ocuparea terenului fără contract de închiriere este o forma de ocupare abuziva” a domeniului public.
Viceprimarul Cristian Rățoi, cel care are in subordine activitatea piețelor a aflat de la ziariști de notificările primite de comercianți. Pana in prezent nici un reprezentant al Primăriei nu a vrut sa explice de ce o parte din chioșcurile din Piața Vale trebuie mutate. Conform unor surse neoficiale se pregătește terenul modernizarea Pieței iar cei in cauza au deja contractele expirate. Deocamdată a fost amânat din nou termenul pentru ordinul de începere al proiectării si lucrărilor pe motiv ca sunt probleme cu documentele de evaluare a halei din Piața Vale.
Menționăm ca primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie folosește un dublu standard in ceea ce priveste cazurile de ocupare abuziva a domeniului public. Comercianții din Piața Vale care au contractele expirate au fost notificați sa elibereze terenurile sub amenințarea ca le vor fi dărâmate construcțiile, in timp ce una din societățile edilului ocupa, fără sa fie deranjata, mai multe suprafețe de teren din domeniul public, fără contract si fără plata. Întrebat de BIT TV dacă in acest caz va lua măsurile necesare pentru evacuarea terenului, primarul pascanean a spus ca are alte priorități.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI