17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Comandatul Poliției Pașcani a ieșit la pensie. Vezi ce spune despre anii de polițist

Comandatul Poliției Pașcani a ieșit la penisie. Vezi ce spune despre anii de polițist

Șeful Poliției din Pașcani a ieșit la pensie. Mihai Năcuță de loc din Valea Seacă a reușit să stea la cârma 11 ani și să-și desfășoare activitatea fără probleme și fără să primească sancțiuni. Despre ce regrete are, care au fost ispitele și ce cazuri grele a avut de rezolvate, ne povestește chiar el. Până la organizarea unui concurs de ocuparea a funcției rămase vacante, locul este ocupat de adjunctul Bogdan Vasiliu, în vârstă de 30 ani.

De la 1 septembrie, după 30 de ani de muncă în Poliției, comandatul Mihai Năcuță a decis să iasă la pensie, având vârsta de 52 ani. Acesta spune că și-a atins obiectivele de-a lungul carierei și că acum a venit momentul să se retreagă urmând ca pe viitor să se implice în alte activități. Are regrete după colectivul cu care s-a înțeles bine dar și atmosfera prietenească creată.

Proaspătul pensioar spune că partea bună a funcției pe care a avut-o în ultimii ani au fost dotările privind mașinile, tehnica și logistica, dar și introducerea sistemului de urgență 112. Ca în orice meserie sunt și minusuri. Mihai Năcuță face referire la numărul polițiștilor.

Cum ar răspunde unui copil dacă îl întreabă ce înseamnă meseria de polițist?

“Meseria de polițist are păriți frumoase dar și mai puțin frumoase. Însă este o meserie grea cu multe satisfacții și împliniri atunci când reușești și rezolvi cazuri de furturi sau tâlhării. De asemenea, nereușita te provoacă să-ți faci meseria din ce în ce mai bine. Un factor important sunt și colegii care de cele mai multe ori sprijină demersul rezolvării cazurilor. O parte neplăcută a meseriei ar fi că petreci mult timp departe de familie iar o parte dintre evenimentele frumoase sunt ratate.”

Fiind vorba de cazuri rezolvate, comandatul Năcuță spune că a avut multe dosare greu de rezolvat însă cel care i-a dat de furcă a fost seria de tâlhării cu bătrâni petrecute pe raza comunei Lespezi. Un alt moment greu a fost cel în care un coleg a decis să-și pună capăt zilelor prin împușcare.

Mihai Năcuță are și un mesaj pentru colegi și pășcăneni.

“Doresc colegilor să aibă succes în continuare și regretă că pleacă din acest colectiv. Pășcănenilor le doresc să fie mândrii de locul unde s-au năascut și să facă tot timpul ceva constructiv pentru acest oraș.”

Amintim că Mihai Năcuță a terminat Academia de Poliție din București în anul 1993 și din același an a început activitatea în cadrul Biroului de Cercetări Penale Iași fiind transferat la Pașcani tot la Biroul de Cercetări Penale.

În anul 2006, pe 15 martie a fost anunțat ca fiind câștigătorul concursului organizat de IPJ Iași.

Mihai Năcuță are două fete, Diana și Roxana, prima terminând Facultatea de Drept la Sorbona Franța. Cea mică este elevă în ultimul an de liceu la “Sadoveanu”.

Menționăm că până la organziarea unui concurs, postul vacant este ocupat de adjunctul Bogdan Vasiliu, în vârstă de 30 ani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow