15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Colegiul „Unirea” selectat pentru un concurs european

- Advertisement -

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 26 noiembrie 2015, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani, a avut loc Concursul Juvenes Translatores, ce are ca scop promovarea multilingvismului, învăţarea limbilor străine şi încurajarea elevilor către profesia detraducător.
Competiţia se adresează elevilor născuţi în anul 1998 şi se desfăşoară sub egida Comisiei Europene. Elevii au avut posibilitatea să aleagă limba textului de pornire şi în ce limbă au dorit să-l traducă, alegând dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
Tema concursului din acest an a fost Anul european pentru dezvoltare.  Câstigătorii, cei mai buni 28 de traducători, din fiecare stat membru, vor fi invitaţi la ceremonia de decernare a premiilor, la Brusseles, în primăvara anului 2016.
Colegiul “Unirea” a fost selectat împreună cu alte 31 de şcoli din România, numărul şcolilor participante din fiecare stat European fiind egal cu numărul de locuri din statul membru în Parlamentul European.
Concurenţii, Ana-Irina Turcu, Claudia Amarei, Alin Budeanu, Cosmina Covrig şi Marian Alexandru, şi-au demonstrat abilitatea de a traduce în limbile alese, engleză şi italiană, descoperind frumuseţea meseriei de traducator. Profesorii coordonatori ai evenimentului au fost Simona Ioniţă şi Cristina
Brînză.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow