24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Colegiul Unirea Pașcani își rescrie povestea la 100 de ani împliniți. Placă comemorativă la școala, un nou proiect și multe alte activități

UNIREA 3D de Sărbătoarea României s-a îmbarcat înapoi în cloud.
După ce ne-am căutat poveștile școlii în arhiva de peste un secol, descoperind aici un ”Adservio de la 1893”, am adus apoi Onor la drapelul național, în straiele portului din regiunile istorice de unde au venit primii elevi ai școlii noastre acum un secol.
Am făcut asta cu multă bucurie și mândrie, pentru că în această zi atât de frumoasă pentru toți românii, noi ce de la UNIREA am reușit să construim un arc peste timp în memoria școlii noastre cu litere de aur pe o placă comemorativă de marmură, pe fațada școlii.
Aducem recunoștință aici, întregii noastre comunități, fondatorilor, tuturor profesorilor și elevilor școlii noastre.
La sfârșitul zilei am lansat și un nou proiect cu mobilități europene, pentru 42 elevi și 15 profesori. Prima activitate a acestui proiect a fost lansarea site-ului:
După o călătorie frumoasă, afară din online, la sfârșitul zilei ne întoarcem în cloud pe acest site, într-un spațiu de lucru digital, unde dezvoltăm competențe, metacompetențe, ”Lecția de zi”: competențele antreprenoriale.
Colegiul UNIREA și-a adus elevii în prima clasă, acum o sută de ani, la 1920 din Europa – copiii meșterilor ce lucrau la calea ferată: nemți, austrieci, poloni, cehi, croați, evrei, ruși, etc – din Imperiul Austro-Ungar și din Regat.
Astăzi, ne trimitem elevii în Europa pentru a lucra împreună cu tineri din Germania, Italia, Portugalia, și pentru a învăța din nou împreună.
Colegiul UNIREA este o Școală Europeană nu doar pentru calitatea educației, a programelor de educație dezvoltate aici, ci și pentru că … așa s-a născut. Cu elevi și profesori educați în valori europene.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI