3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Colegiul Unirea, finanţare UE pentru schimburi de experienţă în Portugalia, Italia şi Germania

Colegiul Unirea din Paşcani a reuşit să obţină 145 978 euro, din fonduri europene pentru elevi şi profesori. Este cea mai mare finantare nerambursabila din judeţul Iaşi atrasă de o şcoală în cadrul proiect Erasmus+. Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare, cazare şi masă a 42 de elevi şi 15 profesori, în schimburi de experienţa planificate pentru anul viitor.
Prima echipă va ajunge în Portugalia pentru un schimb de experienţă pe comunicare şi etica în universităţi şi alte unităţi de învăţământ. A doua echipă va pleca în Italia pentru un schimb de experienţă pe teme de antreprenoriat iar a treia echipă în Germania pentru comerţ şi calitatea produselor/serviciilor. Vor fi studiate şi tehnicile de comunicare şi învăţate online iar elevii din proiect vor susţine un curs intensiv de 40 de ore pentru limba engleză.
„Colegiul UNIREA este câștigătorului unui grant de 145 978 euro, într-un nou proiect european Erasmus+ aprobat, în urma selecției naționale.
Felicitări echipei de scriere a proiectului: Daniela Orasanu, Iuliana Costea și Simona Demetra Acsinte Ioniță! Blazonul Școală Europeană este respectat la nivel de top! Cel mai mare grant din județul Iași! Singura școală din oraș cu proiect european aprobat la ultima selecție. Singura ȘCOALĂ EUROPEANĂ din Pașcani!” se arăta într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a şcolii.

Alte articole