27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Colegiul “Unirea” are un post de radio

La o şcoală din Paşcani a fost inaugurat postul de radio al unităţii de învăţământ. Elevii şi cadrele didactice vor putea auzi, în timpul pauzelor emisiuni, muzică pentru toate gusturile şi comunicate din partea direcţiunii. Postul poartă numele de „Radioul elevilor uniristi de ieri, astăzi şi mâine”.

Colegiul Tehnic “CF Unirea” găzduieşte un post de radio care emite în incinta unităţii de învăţământ. În fiecare pauză elevii vor asculta cele mai noi melodii, scurte emisiuni şi interviuri realizate de adolescenţi dar şi anunţuri importante din partea conducerii. Echipamentele de transmisie se află într-o sala din corpul A, iar pe holurile întregii şcoli se află boxe.

Prima emisiune transmisă de echipa jurnalistică a liceului a fost “Sunt mândru că sunt român” în cadrul căreia adolescenţii şi-au transmis gândurile cu privire la ţara noastră şi au rememorat evenimente importante din istoria neamului.

Din echipa radioului fac parte 10 elevi dintre care trei se ocupă cu partea tehnică, iar ceilalţi realizează emisiuni, sondaje de opinie printre colegi, interviuri şi redactează cele mai importante ştiri din şcoală. Adolescenţilor li s-au alăturat în acest proiect şi două cadre didactice: Mihaela Haraţu şi Elena Raicu.

Menţionăm că, Colegiul Tehnic “CF Unirea” are de mulţi ani o staţie radio, însă era folosită doar pentru a difuza muzică în pauzele dintre ore. Pe viitor, iniţiatorii proiectului vor să modernizeze sala radio şi să implice cât mai mulţi elevi în activităţi jurnalistice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow