Colegiul Tehnic CF “Unirea” Pascani a comemorat Ziua Nationala a Holocaustului in Romania. Activitatea, cu traditie pentru Colegiu, a avut loc  miercuri, 9 octombrie, in intervalul orar 12:00-14:00 si a fost structurata pe doua componente: prima dintre ele s-a referit la Holocaustul in Europa in general, avandu-se in vedere rasismul si antisemitismul promovat de Germania in perioada 1933-1945.

Cea de-a doua componenta  a avut in vedere Holocaustul in Romania sub guvernarea antonesciana. In legatura cu acest aspect s-au urmarit prezentarile Power Point ale elevilor privind deportarea si exterminarea evreilor in Transnistria si s-au vizionat imagini din filmul documentar “Istoria Evreilor. Holocaustul in Romania”.

La activitate au participat in jur de 90 de elevi din clasele IX-XI. Actiunea a avut ca scop sa le reaminteasca elevilor evenimentele tragice petrecute in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre care si crimele savarsite de catre regimul antonescian impotriva evreilor , mai ales deportarea si exterminarea lor in Transnistria.

Mentionam ca termenul “Holocaust “ este utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia. In România, Ziua Holocaustului este marcată, în fiecare an, la data de 9 octombrie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider