More

  Colegiul National “Mihail Sadoveanu” reprezentat la o conferinta internationala

  Array

  O scoala din Pascani a participat saptamana trecuta la Conferinta de deschidere a sesiunii de proiecte al Academiei Scolilor din Europa Centrala. Este vorba despre eleva Codruţa Ioana Dumitriu din clasa a IX-a E al Colegiului National “Mihail Sadoveanu” Pascani, si profesoara de limba engleza, Mihaela Vatavu.

  Conferinta a avut loc in perioada , 24-28 septembrie 2012, in Lasko, Slovenia. . Din România au participat 14 profesori şi 14 elevi, implicaţi direct în proiecte, precum şi un profesor de la Colegiul „Roman Vodă”, care a participat la eveniment ca membru al consiliului ACES.

  Fiecare reprezentant a facut o prezentare a scolii si a propriului proiect. De asemenea programul a mai cuprins participarea la doua ateliere , unul privind tehnici de realizare a unui workshop de succes şi al doilea despre şcolile interculturale,ambele ateliere fiind foarte utile in realizarea ulterioara a proiectului.

  Au urmat trei sesiuni de lucru pe echipe de proiect, în care s-au definitivat programul de activităţi şi modul în care se vor realiza produsele proiectului.

  Programul de activităţi al proiectului –propus de scoala noastra, in cooperare cu celelte doua scolidin Slovacia si Bosnia Hertegovina care se va încheia pe 20 martie 2013,  este următorul:

  1.      Organizarea echipei de proiect (10 elevi cu vârste între 15-17 ani şi 2 profesori)

  2.      Amenajarea unui Infodesk (un panou de afişaj cu toate

  informaţiile legate de proiect şi de derularea lui)

  3.      Crearea unui website al proiectului

  4.      Realizarea unor chestionare despre influenţa desenelor animate asupra copiilor, care vor fi aplicate elevilor din grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi liceale din oraş. Informaţiile selectate, analizate şi interpretate cu ajutorul unor pshihologi şcolari vor fi discutate în cadrul unor mese rotunde organizate ulterior.

  5.      O masă rotundă (organizată de fiecare şcoală parteneră) la care să participe profesori, părinţi, pshihologi, psihopedagogi, preoţi şi care să aibă ca temă conştientizarea influenţei desenelor animate supra comportamentului şi limbajului copiilor.

  6.      Realizarea unui newsletter al proiectului

  7.      Realizarea unor expoziţii de desene

  8.      Filmarea unei scenete

  9.      Realizarea unui mic desen animat.

   

   

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Electrocasnicele vor avea o nouă etichetă energetică în UE. Ce schimbări aduce noua scară de consum de la 1 martie

  Uniunea Europeană introduce o nouă etichetă energetică îmbunătățită a UE pentru aparatele de uz casnic în toate țările europene, care urmează să fie implementată...

  Ce este AMOC. E la cel mai scăzut nivel din ultimii 1.000 de ani și poate aduce apocalipsa în Europa și SUA

  Circulația Oceanului Atlantic care stă la baza Curentului Golfului (Gulf Stream), sistemul meteorologic ce produce vremea caldă și moderată în Europa, este la cel...

  Cum se va schimba clima României până în 2100. Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada

  După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic. Fenomene...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp