24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Colegiul National “Mihail Sadoveanu” reprezentat la o conferinta internationala

O scoala din Pascani a participat saptamana trecuta la Conferinta de deschidere a sesiunii de proiecte al Academiei Scolilor din Europa Centrala. Este vorba despre eleva Codruţa Ioana Dumitriu din clasa a IX-a E al Colegiului National “Mihail Sadoveanu” Pascani, si profesoara de limba engleza, Mihaela Vatavu.

Conferinta a avut loc in perioada , 24-28 septembrie 2012, in Lasko, Slovenia. . Din România au participat 14 profesori şi 14 elevi, implicaţi direct în proiecte, precum şi un profesor de la Colegiul „Roman Vodă”, care a participat la eveniment ca membru al consiliului ACES.

Fiecare reprezentant a facut o prezentare a scolii si a propriului proiect. De asemenea programul a mai cuprins participarea la doua ateliere , unul privind tehnici de realizare a unui workshop de succes şi al doilea despre şcolile interculturale,ambele ateliere fiind foarte utile in realizarea ulterioara a proiectului.

Au urmat trei sesiuni de lucru pe echipe de proiect, în care s-au definitivat programul de activităţi şi modul în care se vor realiza produsele proiectului.

Programul de activităţi al proiectului –propus de scoala noastra, in cooperare cu celelte doua scolidin Slovacia si Bosnia Hertegovina care se va încheia pe 20 martie 2013,  este următorul:

1.      Organizarea echipei de proiect (10 elevi cu vârste între 15-17 ani şi 2 profesori)

2.      Amenajarea unui Infodesk (un panou de afişaj cu toate

informaţiile legate de proiect şi de derularea lui)

3.      Crearea unui website al proiectului

4.      Realizarea unor chestionare despre influenţa desenelor animate asupra copiilor, care vor fi aplicate elevilor din grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi liceale din oraş. Informaţiile selectate, analizate şi interpretate cu ajutorul unor pshihologi şcolari vor fi discutate în cadrul unor mese rotunde organizate ulterior.

5.      O masă rotundă (organizată de fiecare şcoală parteneră) la care să participe profesori, părinţi, pshihologi, psihopedagogi, preoţi şi care să aibă ca temă conştientizarea influenţei desenelor animate supra comportamentului şi limbajului copiilor.

6.      Realizarea unui newsletter al proiectului

7.      Realizarea unor expoziţii de desene

8.      Filmarea unei scenete

9.      Realizarea unui mic desen animat.

 

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow