More

  Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani, centru autorizat pentru certificări internaționale digitale

  Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani a devenit centru autorizat pentru certificări internaționale digitale. Elevii, profesorii, studentii, dar si cei care vor un loc de munca mai bine platit si o calificare in plus pot sustine trei examene la colegiu, in urma carora va primi certificarea de competente digitatele, IC3.

  Mai exact, o dovada ca stiu sa foloseasca un calculator, pot utiliza aplicatii cheie, precum Word, Excel sau Powerpoint sau cum sa foloseasca internetul.

  Pentru a primi certificarea este necesara promovarea a 3 examene. Fiecare examen are o durată de 50 de minute, conține întrebări de tip grila. Examenul de certificare se poate susține doar întru-un Centru de Testare Acreditat Certiport, asa cum este cel de la Colegiul Sadoveanu. Certificatul este primit prin postă direct din USA. Fiecare certificat IC3 include un cod unic de validare de 9 cifre care permite posesorului să dovedească originalitatea certificatului prin acces la verify.certiport.com, recunoscut la nivel internațional în 148 de țări și 26 de limbi.

  Mai mult, pentru elevi certificarea IC3 echivalează proba „Competențe digitale” din cadrul examenului de Bacalaureat.

  Pentru ca aceste examene să se desfășoare în bune condiții in aceasta perioada, se reabiliteaza si modernizeaza laboratorul de informatică, proiect sponsorizat integral de firma Rompak. La finalizare, laboratorul va fi adus la standardele europene de calitate și dotat cu tehnologie de ultimă oră.

  De precizat este faptul ca la Colegiul Sadoveanu se mai pot sustine si examenele Cambridge, autorizate la nivel international, pentru certificarea cunostintelor de limba ENGLEZA, dar si alte testari lingvistice printr-o colaborare intre scoala si și centrul de examene “Twinkle Star”. Mai multe detalii puteti afla de la sediul Colegiului Sadoveanu sau la nr de telefon 0232 762 637.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet