1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Colegiul Mihail Sadoveanu Pascani sarbatoreste Ziua Europeana a Limbilor Straine

Catedra de Limba Franceza de la Colegiul National Mihail Sadoveanu sarbatoreste maine, 26 septembrie a.c., Ziua Europeana a Limbilor Straine.Pentru elevii clasei a IX-a B de la Colegiul National Mihail Sadoveanu, elevi coordonati de prof. Anca Aparaschivei, acest eveniment reprezinta o ocazie de a se documenta, de a se amuza, de a se organiza, de a invata ceva nou, de petrece timp impreuna. Ei au colaborat pentru a realiza „l`arbre linguistique” ce contine urarea „Bine ati venit” in diverse limbi. De asemenea, au realizat o colectie de proverbe, fiecare proverb apartinand unui anumit popor si fiind scris intr-o limba diferita. Au organizat momentul „Dialogue pluri-linguistique”, fiecare elev folosind o limba straina mai putin cunoscuta, precum rusa, maghiara sau poloneza.

Mentionam ca Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine. Aceasta zi are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.
În fiecare an, în această zi se organizează sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animații pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio și televiziune, conferințe.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow