19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Colegiul CF Unirea Paşcani: proiect europen ajuns la final

leonardo unirea

In urma cu cateva zile s-a incheiat proiectul multilateral Leonardo „Orientarea profesională a persoanelor cu dizabilități”, din care face parte si Colegiul CF „Unirea” din Pascani. Ultima intalnire a avut loc in Cehia, locatie unde cele sase institutii partenere din tarile Uniunii Europene s-au intalnit, timp de cateva zile, la sfarsitul lunii mai. Este vorba despre Spania (Asociația DELOA – coordonatorul proiectului), Bulgaria (Asociația Industrială Plovdiv), Marea Britanie (The Streetwyze community youth music project), Polonia (școala de Educație Specială din Tarnowskie Gory), Cehia (Clubul Sportiv pentru persoanele în scaun cu rotile din Ostrava) și România (Colegiul Tehnic de Căi Ferate «Unirea»- Pașcani).

La întâlnirile de lucru cu partenerii din fiecare tara, pe parcursul celor doi ani, timp in care s-a desfasurat proiectul, s-a asigurat un transfer de cunoștințe, s-a împărtășit din experiența profesională, s-au discutat modele de bune practici. Scopul proiectului este ajutorarea copiilor, dar si adultilor cu cerinte educative speciale pentru integrarea in societate si in piata muncii, iar vizitarea partenerilor a vizat schimbul de experiente in ceea ce priveste modalitatea de lucru cu aceste persoane speciale.

Proiectul PROD oferă șansa de a disemina rezultatele și produselor sale în instituții de pregătire profesională, instituții administrative, ONG-uri, firme, alți parteneri locali. S-a făcut si un studiu al situației curente a persoanelor cu dizabilități în dimensiune locală/națională, au fost aplicate chestionare, s-au întocmit scurte rapoarte, au avut loc diverse întâlniri cu presa, iar împreună cu parteneri locali s-au definit bunele practici în orientarea școlară și profesională a persoanelor cu dizabilități. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow