spot_img
More

  Colectionarul Traian Bita a murit. Cu arsuri pe tot corpul dupa ce s-a electrocutat la pescuit

  Array

  Traian BitaMunicipiul Paşcani a mai pierdut un om care a trudit la cunoaşterea istoriei şi culturii acestei localităţi. Ieri noapte a încetat din viaţă, renumitul colecţionar şi numismat Traian Bita. În vârstă de 79 de ani acesta a murit la câteva ore după ce s-a electrocutat la pescuit pe malul Siretului după ce firul de la undiţă s-a agăţat în reţeaua de înaltă tensiune .

  El a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Iaşi dar nu a avut nici o şansă de supravietuire din cauza arsurilor de pe intreaga suprafaţă a corpului. Corpul neînsufleţit urmează să fie adus la Paşcani iar inmormantarea va avea loc până la sfârşitul acestei săptămâni. Preotul paroh dar şi cei care l-au cunoscut spun că a fost un om cu mare dragoste de Paşcani. A iubit aceste locuri fiind pasionat de istorie şi arheologie dar şi de pescuit, cea din urmă pasiune aducându-i şi sfârşitul într-un mod tragic.
  Traian Bita a crescut odată cu Pascaniul. A lucrat ca tehnician la IGO Paşcani apoi ca diriginte de şantier în constructii şi inspector în urbanism. A fost pasionat de arheologie şi istoria acestor locuri publicând de-a lungul timpului mai multe articole în reviste de specialitate. Traian Bita va rămâne în memoria păşcănenilor centru colecţiile sale de numismatica dar şi obiecte vechi unele de o valoare deosebită.
  De asemenea s-a remarcat prin vehementa cu care a apărat valorile culturale ale Pascaniului fiind principalul critic al fostei administratii locale pentru dărâmarea celei mai vechi soli din oras, motiv pentru care a facut si o plangere penala. Tot el a fost acela care a atras atenţia că municipiul Paşcani s-a dezvoltat haotic din punct de vedere urbanistic, în ultimii ani de zile, şi a cerut în mod public că la Primarie sa fie angajat un arhitect.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet