21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Colecție de arme și muniție într-o gospodărie. Proprietarul este trimis în judecată

creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
credius.ro

Ultimele știri

Un pasionat de arme și muniții a fost trimis în judecată de către procurorii pășcăneni după ce un vecin de-al bărbatului l-a denunțat oamenilor legii. Polițiștii au găsit la locuința lui, situată în apropiere de Târgu Frumos, o armă de vânătoare industrială, o armă cu țeavă confecționată artizanal, aproximativ 200 de cartușe pentru armele de vânătoare, 115 diaboluri pentru armă de tir cu aer comprimat, 225 alice. Toate acestea au fost confiscate. Nu există, momentat, indicii sau probe care să demonstreze că inculpatul, un bărbat în vârstă de 34 ani a uzat armele și munițiile.

Un bărbat, G. D. în vârstă de 34 ani, din comuna Ion Neculce este trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al muniților.

Pe parcursul mai multor ani el a adunat arme și muniții. Cel care l-a denunțat la poliție este un cioban care i-a păzit oile pe timpul verii și a fost răsplătit cu o armă.

Povestesa începe din anul 2000. Inculpatul și-a achiziționat arme și muniție din străinătate. Le-a trimis printr-o firmă de curierat acasă, în România. Revenit în țară, 14 ani mai târziu, și pasionat de arme, el și-a confecționat o armă artizanală de vânătoare, folosind mecaniseme de la o armă de război pe o o găsise abandonată. Ele au fost găsit întâmplător de către o rudă de –a sa care i-a spus că îi trebuie acte pe ele și mai ales să aibă permis de port armă. Acesta, inconștient, nu a luat nici o măsură.

Organele de poliție s-au sesizat și au efectuat percheziții la domiciuliu inculpatului. Au fost ridicate toate armele și munițiile găsite. Cercetările continuă, însă nu există, momentat, indicii sau probe care să demonstreze că inculpatul a uzat armele și munițiile.

În vederea obţinerii autorizaţiei de procurare a armelor letale solicitantul va depune la formaţiunea de poliţie competentă teritorial un dosar ce va cuprinde următoarele documente:
• cerere-tip;
• documentul de identitate al solicitantului, în original şi în copie sau, după caz, copie legalizată a acestuia, însoţit de traducerea legalizată în limba română;
• autorizaţia prealabilă de procurare a armei sau, după caz, a muniţiilor, eliberată de autorităţile competente ale statului al cărui rezident este solicitantul, însoţită de traducerea legalizată în limba română.
În termen de 30 zile de la data depunerii cererii, organele de poliţie competente eliberează autorizaţia de procurare a armei letale, precum şi a muniţiilor corespunzătoare, de pe teritoriul României, în scopul scoaterii acestora din ţară.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI