More

  Colectarea selectiva a gunoaielor, după două luni de încercare

  Array

  O picătură de normalitate într-o mare de indiferenţă!  Acesta este rezultatul obţinut de societatea păşcăneană de salubritate, după două luni de la demararea proiectului de colectare selectivă a gunoiului menajer, la case. În acesta perioadă au fost colectate cca 850 de kg de deşeuri în fiecare lună, în urma valorificării lor fiind încasata suma de 883 lei, conform conducerii unităţii.
  “Cantitatea este infimă dar trebuie să ajungem ca cel puţin 25% din din gunoi să fie colectat selectiv, conform unor recente prevederi legale. Noi am împărţit peste 5000 de saci de culoare galbenă pentru peturi, doze  şi carton şi alţi 5000 de saci pentru sticlă. Acolo unde se face colectare selectiva,  noi preluam sacii cu gunoaie iar locuitorii  primesc alţii la schimb.  întâmpinăm dificultăţi şi în ceea ce priveşte modul de selectare a gunoiului. De cele mai multe ori suntem nevoiţi să îl mai selectam încă o dată deoarece îl gasim  amestecat.” a precizat pentru BIT TV, directorul Eduard Dumea.
  Menţionăm că la blocuri colectarea gunoiului menajer nu se face selectiv. Asta deoarece nu au fost amenajate încă platformele unde vor fi amplasate noile pubelele. Ele trebuiesc betonate şi împrejmuite cu gard şi dotate cu camere de supraveghere. Primăria Paşcani are obligaţia de a face  peste 400 astfel de locaţii, în cartierele de blocuri dar până acum nu a fost amenajata nici una. Primarul municipiului a motivat de fiecare dată că investiţia nu poate fi realizată până când nu vor fi făcute obtinute funciare pentru aceste suprafeţe de teren.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Se poate atât timp cât vrei! Criteriul verde ca măsură reală și imediată de suport pentru producătorii români

  Mai țineți minte îndemnul „Reinventați-vă!”, însoțit de un ridicat nepăsător de umeri și un zâmbet cinic? Ni se spunea asta în momentul în care...

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet