11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Colectarea selectiva a gunoaielor, după două luni de încercare

O picătură de normalitate într-o mare de indiferenţă!  Acesta este rezultatul obţinut de societatea păşcăneană de salubritate, după două luni de la demararea proiectului de colectare selectivă a gunoiului menajer, la case. În acesta perioadă au fost colectate cca 850 de kg de deşeuri în fiecare lună, în urma valorificării lor fiind încasata suma de 883 lei, conform conducerii unităţii.
“Cantitatea este infimă dar trebuie să ajungem ca cel puţin 25% din din gunoi să fie colectat selectiv, conform unor recente prevederi legale. Noi am împărţit peste 5000 de saci de culoare galbenă pentru peturi, doze  şi carton şi alţi 5000 de saci pentru sticlă. Acolo unde se face colectare selectiva,  noi preluam sacii cu gunoaie iar locuitorii  primesc alţii la schimb.  întâmpinăm dificultăţi şi în ceea ce priveşte modul de selectare a gunoiului. De cele mai multe ori suntem nevoiţi să îl mai selectam încă o dată deoarece îl gasim  amestecat.” a precizat pentru BIT TV, directorul Eduard Dumea.
Menţionăm că la blocuri colectarea gunoiului menajer nu se face selectiv. Asta deoarece nu au fost amenajate încă platformele unde vor fi amplasate noile pubelele. Ele trebuiesc betonate şi împrejmuite cu gard şi dotate cu camere de supraveghere. Primăria Paşcani are obligaţia de a face  peste 400 astfel de locaţii, în cartierele de blocuri dar până acum nu a fost amenajata nici una. Primarul municipiului a motivat de fiecare dată că investiţia nu poate fi realizată până când nu vor fi făcute obtinute funciare pentru aceste suprafeţe de teren.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI