20.8 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Colectarea selectivă a deșeurilor devine regulă în Hârlău

Primăria orașului Hârlău încurajează cetățenii la colectarea selectiva a deșeurilor.

Administrația locală a anunțat că deșeurile cetățenilor vor fi colectate din containere speciale, colorate pe categorii, pentru colectarea selectivă.

Noile reguli vin în completarea inițiativei de colectare selectivă pusă în aplicare încă din luna ianuarie a acestui an.

Astfel, aleșii locali își propun să crească gradul de conștientizarea privind colectarea selectivă și îi îndeamnă pe cetățeni să pună deșeurile, conform instrucțiunilor de pe  pubele.

Programul de colectare se va desfășura în fiecare săptămână, dar în zile diferite, în funcție de fiecare categorie de deșeu în parte. Astfel, firma de salubritate va strânge produsele reciclabile din containerele galbene în zilele de joi și vineri dimineață, din pubelele albastre în fiecare joi dimineața, iar deșeurile din containerele verzi de pe platformă pot fi depozitate în fiecare zi a săptămânii.

Conform spuselor viceprimarului orașului Hârlău, Radu Sîrbu, vor fi puși la dispoziția cetățenilor saci menajeri care să simplifice procesul de colectarea selectivă. Aceștia vor fi cumpărați după stabilirea bugetului pe anul acesta și urmează să fie distribuiți cetățenilor la începutului lunii mai.

Menționăm că aceste măsuri privind colectarea selectivă a deșeurilor au devenit obligatorii începând cu 1 iulie 2019.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow