More

  Codul Penal mai bland cu soferii indisciplinati

  Array

  Noul Cod Penal, care a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute, aduce vesti bune pentru unii soferi. Conducatorii auto pot scapa mai usor de dosare penale daca au consumat bauturi alcoolice, insa pot fi urmariti penal daca sunt agresivi sau manipuleaza politistii.

  Conducatorii auto pascaneni cred ca noul cod penal, care a intrat in vigoare sambata, favorizeaza bautul la volan. Majoritatea dintre ei sunt de parere ca cei care se urca bauti la volan ar trebui pedepsiti mai aspru, nu doar cu o amenda, asa cum preved noile legi.
  Printre schimbari se afla si cea cu privire la acuzatiile de vatamare din culpa. Vechiul cod prevedea aceasta incadrare juridica daca victima unui accident rutier avea 10 zile de spitalizare, in timp ce in noul cod, sunt scrise 90 de zile de spitalizare.

  Principalele prevederi din Noul Cod Penal sunt:- amendă pentru alcoolemie de 0,8 grame la mie- alcoolemia calculată la prelevarea probelor biologice- amendă pentru conducerea unei maşini neînmatriculate- închisoare 3 luni – 1 an sau amendă pentru cei care împiedică cercetările- închisoare 3 luni – 1 an sau amendă pentru cei care refuză să comunice acte şi date- închisoare 1-5 ani pentru influenţarea declaraţiilor.

  Mentionam ca potrivit unui bilant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, anul trecut au fost reţinute în vederea suspendării aproape 6.000 de permise de conducere şi au fost retrase 1730 certificate de înmatriculare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Acțiune cu polițiștii și mascații la Târgu Frumos. Aproape 40 de amenzi, zeci de societăți și mașini controlate

  La data de 3 martie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie...

  Un tânăr din America își caută părinții la Pașcani. A fost abandonat într-o scară de bloc, la câteva zile de la naștere

  Un tanar nascut in urma cu 28 de ani la Pascani si abandonat in scara blocului G6, de pe strada Izvoarelor din municipiu, isi...

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp