More

  Cod portocaliu de ploi în Iași

  Array

  Meteorologii au emis un cod galben de ploi în București și alte 20 județe până miercuri seară și un cod portocaliu de ploi în 14 județe din estul și sud-estul țării, valabil până joi dimineață.

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul portocaliu pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 18.00, până miercuri, la ora 20.00.

  În cele 14 judeţe se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50 – 60 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 80 – 90 de litri pe metru pătrat.

  De asemenea, Capitala şi 20 de judeţe vor fi, de marţi, ora 15.00, până joi, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.

  În zonele din sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40 – 50 de litri pe metru părtat. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

  Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 – 65 de kilometri pe oră, în special în regiunile estice şi la munte, iar pentru intervale scurte de timp. În zona litoralului, viteza vântului va depăşi 75 – 80 de kilometri pe oră, iar pe crestele înalte de munte va viscoli ninsoarea.

  Avertizare de inundații

  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis o avertizare de cod galben de inundații.

  Vor fi afectate bazinele hidrografice: Olt – bazin superior şi mijlociu, Argeş – bazin superior, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, afluenţii mici din bazinul mijlociu şi inferior al Siretului, afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval s.h. Drânceni şi râurile din Dobrogea.

  De inundații vor fi afectate județele  Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Neamţ şi Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui,Galaţi , Constanţa şi Tulcea.

  Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12.10.2016 ora 06:00 – 12.10.2016 ora 24:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat şi Trotuş, menționează INGHA.

  digi24.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI