More

  VIDEO – Cod portocaliu de furtună. Judetul Iași a fost măturat de gheață

  Array

   

  Cod portocaliu de furtună. Judetul Iași a fost măturat de gheață

  După o zi cu temperaturi caniculare, peste judetul Iasi s-a abătut o ploaie cu grindină cât oul de găină, în după amiaza zilei de 18 iunie. Timp de câteva minute, a plouat cu gheață atât de deasă și mare încât nu mai vedeai nimic în jurul tău.

  Două coduri portocalii de furtuna, grindina, descarcari electrice, vijelii averse 35-40 l/mp au fost date de speciliști în câteva ore. Unul a fost – in interval orar 18.30-20.00, altul AVERTIZARE METEO IMEDIATA COD PORTOCALIU- NV jud. Iasi, grindina, desc electrice, vijelii averse 35-40 l/mp, interv orar 20.40-22.00 ISU Iasi.

  Mai multe gospodarii și culturi agricole au fost distruse.

  Cea mai afectată pare să fi fost, după primele informări, zona din jurul orașului Târgu Frumos, inclusiv comuna Ion Neculce.

  Pe internet sunt imagini cu mașini avariate de gheața foarte mare, sunt fotografii cu pături de grindină așternute peste iarbă și cu viituri.

   

   

  Nu am scăpat complet de ploi. Codul galben de ploi și inundații este valabil până mâine, 19 iunie, ora 9.00. Până atunci, ne așteptăm la averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Precipitaţiile pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI