22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

COD GALBEN ploi torenţiale, vijelii şi grindină în judetul Iasi, până vineri la ora 23:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări Cod Galben de instabilitatea atmosferică, ce vor intra în vigoare din această seară de la ora 18:00, urmând să expire vineri la ora 23:00, şi vor afecta majoritatea regiunilor ţării, inclusiv Municipiul Bucureşti.

Potrivit prognozei, în intervalul 10 iulie, ora 18:00 – 11 iulie, ora 09:00, un număr de 35 de judeţe vor fi afectate de instabilitatea atmosferică, la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri/mp şi, izolat, 50-60 de litri/mp.

De asemenea, în perioada 11 iulie, ora 09:00 – 11 iulie, ora 23:00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în 28 de judeţe din jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. În plus, sunt prognozate averse ce vor avea caracter torenţial şi se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri/mp şi, izolat, 40-50 de litri/mp.

În cazul ambelor avertizări meteorologice, specialiştii ANM precizează că astfel de manifestări de instabilitate vor fi posibile şi în restul teritoriului, dar pentru intervale scurte de timp. Sursa Jurnalul National

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow