24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

COD GALBEN de ploi torenţiale! Iaşul este şi el pe harta ANM

furtuna

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, două avertizări meteorologice de tip COD GALBEN de furtuni şi ploi, pentru toată ţara.

Prima avertizare meteo este valabilă de astăzi, ora 16.00, până mâine, la ora 9.00, şi este valabilă pentru partea vestică a ţării. Din după-amiaza zilei de luni, 10 iunie, până în dimineaţa zilei de marţi, 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, nordul Moldovei şi al Munteniei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 … 60 l/mp.

Cea de-a doua avertizare este valabilă de mâine ora 09:00, până poimâine, 12 iunie, ora 09:00, pentru o mare parte a ţării, inclusiv judeţul Iaşi. Pe parcursul zilei de marţi 11 iunie, până în dimineaţa zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 60 … 70 l/mp.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow