10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Clubul de dezbateri din Pașcani spre podium la turneul național

„În perioadă 6-8 martie a avut loc Tuneul Național de Dezbateri, care s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe. Clubul Narnia Logic Debate, coordonat de catre profesorul Orasanu Daniela, s-a prezentat la aceasta competitie cu 2 echipe, formate din 6 elevi.

club

 

Este vorba despre Citiea Bianca, Casariu Claudia, Costea Eduard, Plaiu Vlad de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, Cosmina Covrig, eleva la Colegiul CF Unirea si inca un elev din Bucuresti.

In urma celor 4 meciuri, elevii au reusit sa obtina medii de punctaje cuprinse intre 65-69 puncte dintr-un total maxim de 75 puncte.
Trebuie mentionat ca pentru clubul nostru acest turneu a insemnat debutul in aceste tipuri de competitii, si din toate meciurile jucate cu echipe cu o experienta mult mai mare decat a noastra am avut numai de castigat  Narnia Logic Debate asteapa cu nerăbdare următorul turneu! ”

Ce înseamnă debate”? Ce dezbatem?
DEBATE – ul este o formă structurată de dezbatere educațională,compusă formal din echipe cu un număr egal de membri. Aceștia sunt puși în situația de a pune în valoare „pro” și „contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționați, pot fi în dezacord
Un meci este format din 2 echipe fiecare reprezentând o echipă. Echipa guvernul care trebuie să susțină mereu moțiunea și echipa opoziției, echipa negatoare, care nu este de accord cu moțiunea.
Cele 2 echipe au jucat 4 meciuri pe 4 moțiuni diferite:
-Acest parlament crede că literatura contemporană(Harry Potter, Twilight) ar trebui să fie introdusă în programă școlară, chiar și în detrimentul literaturii clasice;
-Acest parlament crede că ar fi fost mai bine pentru România că statele membr UE să nu își fi deschis piețele de muncă penntru cetățenii români;
-Acest parlament crede că dreptul la liberă exprimare nu include și dretul de a ofensă religii;
-Acest parlament ar finanță campaniile elecotrale din bani publici.”

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow