20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Clubul Copiilor are personalitate juridica

Ultimele știri

 

 

 

 

 

Veste buna pentru Clublul Copiilor din Pascani. Dupa mai bine de un an si jumatate de demersuri si sprijinit cerute din partea ISJ-ului, dar si a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului pentru ca institutia pascaneana sa obtina personalitate juridica, luni seara, 29 octombrie,  Gabriel Ciopraga a primit vestea pe care o astepta de mult timp.

Asadar incepand cu data de 19 octombrie se infiinteaza Clubul Copiilor Pascani ca institutie cu personalitate juridica, decizie a ISJ-ului prin ordin de ministru. Astfel, Clubul Copiilor nu mai reprezinta o structura a Palatului Copiilor din Iasi.

Urmatorii pasi pe care trebuie sa-i faca conducerea institutiei sunt in legatura cu toata documentatia de functionare a unitatii, incepand de la Consiliu Profesoral, cel de Administratie, dar si partea tehnica – aviz psihologic, ITM, ISU, inclusiv de refacut contactelor de munca.

Amintim ca in anul 2011, Guvernul Romaniei a decis restructurarea retelei scolare prin anumite masuri pentru a reduce din cheltuieli. In acel moment, Clubul Copiilor din Pascani si-a pierdut personalitatea juridica si au inceput problemele pentru conducerea insitutiei, mai ales pentru ca aceasta nu mai detinea o stamplia. Institutia nu poate valida anumite proiecte si documente cum sunt diplomele, adeverintele ba chiar sponsorizarile. Pentru aceasta stampila conducerea structurii pascanene trebuiea sa faca multe drumuri la Iasi, iar acest aspect implica cheltuieli si timp pierdute in plus.

ziarulorizont.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI