20.8 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Clubul Copiilor are personalitate juridica

 

 

 

 

 

Veste buna pentru Clublul Copiilor din Pascani. Dupa mai bine de un an si jumatate de demersuri si sprijinit cerute din partea ISJ-ului, dar si a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului pentru ca institutia pascaneana sa obtina personalitate juridica, luni seara, 29 octombrie,  Gabriel Ciopraga a primit vestea pe care o astepta de mult timp.

Asadar incepand cu data de 19 octombrie se infiinteaza Clubul Copiilor Pascani ca institutie cu personalitate juridica, decizie a ISJ-ului prin ordin de ministru. Astfel, Clubul Copiilor nu mai reprezinta o structura a Palatului Copiilor din Iasi.

Urmatorii pasi pe care trebuie sa-i faca conducerea institutiei sunt in legatura cu toata documentatia de functionare a unitatii, incepand de la Consiliu Profesoral, cel de Administratie, dar si partea tehnica – aviz psihologic, ITM, ISU, inclusiv de refacut contactelor de munca.

Amintim ca in anul 2011, Guvernul Romaniei a decis restructurarea retelei scolare prin anumite masuri pentru a reduce din cheltuieli. In acel moment, Clubul Copiilor din Pascani si-a pierdut personalitatea juridica si au inceput problemele pentru conducerea insitutiei, mai ales pentru ca aceasta nu mai detinea o stamplia. Institutia nu poate valida anumite proiecte si documente cum sunt diplomele, adeverintele ba chiar sponsorizarile. Pentru aceasta stampila conducerea structurii pascanene trebuiea sa faca multe drumuri la Iasi, iar acest aspect implica cheltuieli si timp pierdute in plus.

ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow