2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Club de șah pentru pensionari

Club de șah pentru pensionari

 Datorită faptului că sunt rezultate din ce în ce mai bune pentru șahiștii pășcăneni, antrenori alături de conducerea Bibliotecii Municipale au pus la punct un club care să vină în întâmpinarea iubitorilor sportului minții. Că sunt începători, amatori sau deja premianți, de orice vârstă, clubul Minevra vă așteaptă la cursuri. O clasă este dedicată și pensionarilor, ca o alternativă a petrecerii timpului liber altfel.

Clubul Minerva din Pașcani și-a deschis porțile. Evenimentul a avut loc sâmbătă la amiază, la sediul Bibliotecii Municipale moment unde au participat o parte dinte iubitorii jocului de șah.

Pe lângă cei care deja sunt jucători de șah și au rezultate la concursuri, la club sunt așteptați și cei care vor să învețe să joace șah, fiind organizate grupe pentru amatori, începători și avansați.

De asemenea, clubul oferă cursuri și pensionarilor pasionați de șah. Ei vor învăța în fiecare sfârșit de săptămână, între orele 14 – 16, regulile acestui joc, să aprofundeze și să înțeleagă fiecare mișcare pe care o fac pe tabla de șah. De asemenea, vor învăța și să scrie o partidă.

Gazda evenimentului, conducerea Bibliotecii Municipale, a precizat că aceste cursuri vor fi foarte utile și pentru pensionari, fiind locul ideal de socialziare, de cunoaștere.

După cuvintele de la deschidere, cei prezenți au jucat și câte o pardită, astfel învățând deja primele reguli ale șahului.

Menționăm că aceste cursuri vor avea loc după un program stabilit în funcție de categorie anunțat de antrenorii Vasile Niță, Mirela Niță și George Stepanschi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI