17.4 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Club de astronomie la o bibliotecă din comună!

Sâmbătă, orele 13, la Biblioteca Publică Cotnari va avea loc deschiderea oficială a proiectului “Pegas”, proiect finanțat prin Fondul Științescu Iași, grant manageriat de Fundația Comunitară Iași. Proiectul, care se va încheia la finele lunii mai,  are ca obiectiv principal înființarea unui club de astronomie în cadrul bibliotecii, cu activități specifice, prin care se dorește creșterea interesului elevilor pentru o știință ignorată de programele școlare actuale – astronomia.

Dintre activitățile prevăzute în proiect menționăm ateliere de lucru în școlile din comună, pentru popularizarea acestui domeniu extrem de fascinant pentru copii și tineri, observații astronomice pe dealul Cătălina, un concurs de machete spațiale, constând în cărți și instrumente de astronomie și o vizită la Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad.

Astfel, zece copii din Cotnari, însoțiți de domnul bibliotecar Dorin Cozan, coordonatorul proiectului “Pegas”,  vor participa, în locația amintită, la activități specifice, alături de membri ai astroclubului “Perseus” Bârlad. Cea mai promițătoare activitate va consta în simularea unei comete în condiții de laborator, după cum afirmă muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonator al astroclubului “Perseus”, aflat sub egida Muzeului “Vasile Pârvan”, și partener în cadrul proiectului “Pegas” . Al treilea partener în proiect, alături de biblioteca din Cotnari și astroclubul din Bârlad, este Asociația “Împreună schimbăm Hodora -CLD”, din comuna Cotnari, care asigură  partea de achiziții și documentația aferentă, prin reprezentantul său legal, Irina Tășală, președintele asociației.

În vederea desfășurării activităților menționate, dar și pentru acțiuni ulterioare cu același specific, Fondul Științescu a permis achiziționarea unor instrumente specifice, precum două telescoape Dobson, un glob astronomic,  cărți și materiale de profil, care vor constitui, pentru copiii de toate vârstele, un bun pretext de studiu, dar și de petrecere în mod plăcut a timpului liber.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow