13.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Clientul unui taximetrist din Pașcani a pus la cale cu acesta jefuirea altui client. Cine a scăpat?

Clientul unui taximetrist din Paşcani a pus la cale împreună cu acesta jefuirea altui client. Condamnarea pentru tâlhărie a fost încasată doar de unul dintre ei, pentru că judecătorii nu au putut fi convinşi că taximetristul adus în faţa instanţei este unul şi acelaşi cu cel participant la jaf. Incidentul a avut loc în 2013, dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani au reuşit să trimită rechizitoriul în instanţă abia după cinci ani de cercetări.

În noaptea de 27/28 aprilie 2013, în jurul orei 23.30, C.S. se ridica de la masa unui bar din gara Paşcani, plecând în căutarea unui mijloc de transport pentru a ajunge în Cristeşti. C.S. băuse împreună cu Neculai Blendea, un cunoscut mai vechi. Acesta observase că C.S. avea asupra sa 500 de lei şi a pus la cale un plan pentru a-l jefui. I-a propus unuia dintre cei trei taximetrişti parcaţi în faţa gării să-l jefuiască împreună pe C.S. Taximetristul a refuzat, aşa că Blendea s-a îndreptat spre al doilea. Acesta a acceptat, iar lucrurile s-au pus în mişcare.

Blendea şi C.S. s-au urcat în taxi. În drum spre Cristeşti, maşina a oprit pe un drum forestier. Aici, Blendea şi taximestristul l-au bătut pe C.S., furându-i portofelul şi telefonul mobil Nokia. Victi­ma a fost găsită de fiul său, în Moţca, plină de sânge. A avut nevoie de şase săptămâni de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Blendea a fost identificat şi reţinut relativ uşor, fiind o cunoştinţă mai veche a poliţiş­tilor. Acesta este cunoscut ca un consumator de tărie şi spirt medicinal, frecventează gările, ocupându-se cu cerşitul şi mai fusese condamnat anterior pentru fapte similare.

Mai complicat a fost cazul taximetristului. Atât victima, cât şi Blendea, îl indicaseră drept coautor pe Eugen Frăsilă, care a fost şi el trimis în judecată. Judecătorii din Paşcani şi-au exprimat însă dubiile cu privire la identificarea corectă a taximetristului, întrucât rola de jurnal a taxiului condus de acesta îi confirma declaraţia conform căreia la ora faptei făcea o cursă în altă direcţie.

Blendea a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie, la care s-a adăugat o condamnare de 4 ani dată de Judecătoria Fălti­ceni, rezultând un total de 9 ani de închi­soare. Frăsilă a fost achitat, magistraţii apli­când principiul conform căruia în caz de dubiu, se judecă în favoarea acuzatului. Sen­tinţa nu este definitivă, cazul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mai pot merge românii în minivacanță de 1 Decembrie? Arafat: Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te...

Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România,...

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor mai putea intra în mall-uri, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,...

Mersul la biserică nu va fi condiţionat de certificatul verde. Purtarea măștii de protecție şi distanţarea, singurele reguli

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia...

Urmează o iarnă grea şi la plata ratelor bancare. Sfaturi de la experţi: la ce trebuie să ne gândim înainte de a lua un...

Facturile uriaşe pun presiune pe milioanele de români care au credite. Specialiştii avertizează că persoanele cu salarii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI