31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I. Peste 17.500 de cereri în prima zi de înscriere

Peste 17.500 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I au fost înregistrate marţi, 16.190 fiind pentru copii care vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie şi 1.320 pentru copii care vor împlini şase ani după această dată.

Marţi au început înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, prima etapă urmând să se încheie în 22 aprilie.

Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei, în prima zi de înscriere în învăţământul primar, până la ora 20.00 au fost înregistrate 17.510 cereri.

Dintre acestea, 1.435 de cereri au fost completate pe formularul on-line disponibil pe site-ul Ministerului Educaţiei http://www.edu.ro/, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, 591 fiind validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă.

Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime în toată ţara, fără situaţii speciale cu privire la funcţionarea aplicaţiei informatice, a precizat MEN.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte la înscriere copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, părinţii trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.

Continuare pe Mediafax

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow