14.1 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Clasa pregatitoare: la scoala sau gradinita? Vezi ce au decis pascanenii.

index

 

Guvernantii n-au reusit sa stabileasca daca e mai bine sa trimita copiii la scoala sau la gradinita si lasa acum decizia pe umerii parintilor. Cine are copilul acum in grupa mare, la gradinita, trebuie sa stabileasca ce va face cu el la anul. Parintii vor putea hotari daca vor să-şi dea copiii la clasa pregătitoare de la şcoală sau să rămână la grupa pregătitoare de la grădiniţă.

Mamicile care au vorbit cu reporterii TV Bit au declarat ca prefera sa-si inscrie copilul la clasa pregatitoare pentru ca micutii se pot integra mai usor in mediul scolar, invata jucandu-se si nu primesc note sau calificative.

Teoretic, parintii au la dispozitie doua luni ca sa hotarasca daca isi lasa copilul in grupa pregatitoare la gradinita sau il transfera la scoala pentru clasa zero. Termenul limita este 31 martie.
Practic insa, timpul s-ar putea injumatati, daca dumneavoastra v-ati “facut temele” si stiti unde vrea sa mearga copilul in toamna. Si asta pentru ca metodologia privind inscrierea copiilor in clasa 0 sau in grupa pregatitoare va fi gata abia in februarie. Asa ca toti parintii, hotarati sau nu, mai au de asteptat cel putin doua saptamani pana cand vor afla cum trebuie sa procedeze.
In 2012, grupa pregatitoare a trecut de la gradinita la scoala. In acest an scolar, in Pascani si imprejurimi in clasa 0 au fost inscrisi peste 500 de copii. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow