More

  Clarificări pentru modernizarea ambulatoriului, din fonduri UE

  Proiectele pentru atragerea de fonduri europene îi pune la treabă pe consilierii păşcăneni. Joi 8 noiembrie, de la ora 13.00 ei au fost convocaţi, din nou, în şedinţa de îndată,  pentru ajustarea unor documente conform cerinţelor de finanţare, în vederea realizării unor investiţii de modernizare a ambulatoriului de la Spitalul de Urgente Paşcani.

  Doar 13 dintre ei au fost prezenti in sala. Reprezentanţii Primăriei Paşcani au explicat că evaluatorii au solicitat clarificarea unui articol din HCL nr. 142 aprobată în luna august a acestui an, cu privire la contribuţia proprie a municipalităţii.
  Sunt modificări de formă, care nu schimbă cu nimic datele tehnice şi cele financiare. Viceprimarita municipiului a subliniat că hotărârea anterioară a fost redactată după un model folosit şi de alte administraţii locale însă doar în acest caz au fost solicitate clarificări.
  „Ne încurcam în virgule, în loc să demarăm atragerea de fonduri europene…” a spus Gabriela Nedelcu.
  Cererea depusă de Primăria Paşcani la ADR Nord Est a trecut de evaluarea administrativa şi are toate şansele să fie aprobată pentru finanţare.

  Investiţia este estimată la 10,4 milioane de lei. Finanţarea se va face în proporţie de 75% din fonduri europene, 13% din fonduri guvernamentale şi doar 2% din bugetul local.

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia și Marea Britanie

  Suedia, care a favorizat ideea unei „imunizări de grup” pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, a anunțat că numai 7,3 la sută din...

  Tablete pentru elevii din comunele Lespezi si Cristesti

  Vești bune pentru copiii din comuna Lespezi. Primăria a anunțat că va achiziționa  600 de tablete, pentru toți elevii și profesorii de la școlile...

  « Carantina de lectură », un proiect din suflet pentru suflet la Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

  Comunicat: De-a lungul vacanței de primăvară, anul acesta atât de diferită, profesorii și elevii Colegiului Tehnic CF „Unirea” au continuat să rămână, spiritual, împreună:...

  Opinii